Criză de specialiști în instituțiile statului! Agenția pentru Resurse Minerale caută de zor experți, referenți și consilieri. Trei concursuri în august

Publicat pe Categorii Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Criză de specialiști în instituțiile statului! Agenția pentru Resurse Minerale caută de zor experți, referenți și consilieri. Trei concursuri în august

big-concurs-de-angajare-la-functia-de-inginer-web-design
De la începutul anului, Agenția Națională pentru Resurse Minerale – ANRM este în căutare de personal specializat urmare a pensionării mai multor specialiști. În lunile martie și mai, Agenția a organizat trei concursuri pentru ocupare funcții publice, urmând ca în luna august să mai organizeze altele trei. Se caută consilieri și experți, cu specializări în cadrul Direcțiilor din subordinea instituției.

„Ne confruntăm cu o lipsă de personal specializat în instituțiile centrale. Specialiștii se pensionează și foarte greu se găsesc înlocuitori, în condițiile în care se cere vechime în domeniu. Tinerii absolvenți nu au șanse să ocupe astfel de posturi”, susțin surse guvernamentale.

Aceeași situație se remarcă atât la ANRM, cât și în minstere: specialiștii care se pensionează sunt dificil de înlocuit! Activitatea ANRM, instituție subordonată Guvernului, ce gestionează resursele de hidrocarburi – petrol și gaze, precum și resurele minerale, proprietate a statului român, este pe cât de complexă, pe atât de importantă pentru statul român. ANRM încheie în numele statului acorduri petroliere, licențe de concesiune minieră și permise de exploatare. Totodată, gestionează Sistemul național de transport prin conducte al țițeiului și gazelor naturale și reglmenentează activitățile de exploatare a scestuia prin acordurile de concesiune încheiate cu societăți. Practic, ca să desfășoare activitate în România, marii investitori în domeniul petrolier și al gazelor trec prin filtrul specialiștilor de la ANRM pentru aprobări licențe de concesiune și permise de exploatare.

În lunile martie și mai, ANRM a organizat trei concursuri pentru angajarea a trei consilieri clasa I grad profesional superior și cinci experți clasa I. Următorul concurs va avea loc în data de 18 august. Se caută expert clasa I grad profesional principal pentru Serviciul stocare geologică a dioxidului de carbon și auditor clasa I grad profesional superior la Compartimentul audit intern.

Pe 26 august, are loc concursul pentru ocuparea funcției vacante de consilier juridic, iar în data de 24 august, Agenția organizează concurs pentru ocuparea a cinci funcții publice de execuție vacante, și anume: consilier clasa 1 grad profesional superior; expert clasa 1 grad profesional superior și 2 referenți clasa III grad profesional superior la Direcția Generală Gestionare, Evaluare și Concesionare Resurse/Rezerve Minerale, plus încă un referent la Direcția Generală de Inspecție și Supraveghere Teritorială a Activităților Miniere și Operațiunilor Petroliere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Criză de specialiști în instituțiile statului! Agenția pentru Resurse Minerale caută de zor experți, referenți și consilieri. Trei concursuri în august”

  1. Se caută expert clasa I grad profesional principal pentru Serviciul stocare geologică a dioxidului de carbon? dam drumul la vechiul proiect? ce sanse avem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *