Cum ieșim din criza COVID-19. Steven van Groningen, Concordia: Să dăm drumul investițiilor publice și private, să digitalizăm cât mai repede. Silvia Vlăsceanu, ACUE: Este momentul unei reindustrializări a României, să stimulăm consumul de resurse

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Cum ieșim din criza COVID-19. Steven van Groningen, Concordia: Să dăm drumul investițiilor publice și private, să digitalizăm cât mai repede. Silvia Vlăsceanu, ACUE: Este momentul unei reindustrializări a României, să stimulăm consumul de resurse
 • Vlăsceanu: Nu avem o strategie energetică și vrem să accesăm fonduri europene și să aplicăm pentru fondurile prin Green Deal?!

„Este momentul ca autoritățile, Guvernul, Parlamentul să-și dea mâna să regândim o strategie de indusrializare viabilă să stimulăm consumul de resurse. Este momentul unei reindustrializări a României astfel ca toate sectoarele să fie pregătite pentru o altă situație de criză, care sperăm să ne ocolească. Autoritățile să-și asume luarea de măsuri pe termen lung, să asigure stabilitate și predictibiltate legislativă. Nu avem o strategie energetică și vrem să accesăm fonduri europene și să aplicăm pentru fondurile prin Green Deal?!”, a declarat Silvia Vlăsceanu, Director Executiv ACUE la Conferința organizată de Confederația Patronală Concordia cu tema “Cum ieșim din criza COVID-19”.

În discurs, Vlăsceanu a făcut referire la oportunitățile pe care le oferă fondurile europene și cele pe care le aduce Green Deal. Este momentul să contribuim cu toții la acest demers, să fie un efort comun, este foartă importantă digitalizarea, a precizat reprezentanta Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie.

Starea de urgență în România se termină mâine.  Ce urmează?  Steven van Groningen, Președinte Concordia, a afirmat: „Trebuie să pornim repede motoarele. Este foarte important să dăm drumul investițiilor publice și private, să digitalizăm cât mai repede. Dorim un dialog rapid și eficient cu autoritățile”.

“În perioada ce urmează – stare de alertă, companiile ar trebui să aibă flexibilitate, să se adapteze la restricțiile impuse sau care pot apărea. Să poată ajusta orarul de muncă, să stabilească un program redus. Siguranța angajaților este foarte importantă în acest context”, a completat Steven van Groningen.

11 lideri din toate sectoarele de activitate s-au prezentat în fața presei pentru a oferi o imagine mai clară asupra perspectivelor economiei românești și a planurilor de redresare:

 • Steven van Groningen – Președinte Concordia
 • Christophe Dridi – Federația Patronatelor din Industria Auto
 • Cătălin Ilie – Federația Industriei Hoteliere din România
 • Mihai Matei – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii
 • Dan Șucu – Federația Patronală a Rețelelor de Comerț
 • Radu Căprău – Federația Patronală Petrol și Gaze
 • Ramona Jurubiță – Consiliul Investitorilor Străini
 • Dan Robinson – Asociația “Berarii României”
 • Silvia Vlăsceanu – Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie
 • Radu Dinescu – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România
 • Tiberiu Danețiu – Federația Patronală a Rețelelor de Comerț.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *