Dacia, OMV Petrom şi Rompetrol Rafinare, bine clasate în Deloitte CE Top 500

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Dacia, OMV Petrom şi Rompetrol Rafinare, bine clasate în Deloitte CE Top 500
  • Tinmar, care a urcat 92 de poziţii, până pe locul 308

Automobile Dacia este cea mai bine clasată companie autohtonă în Deloitte CE Top 500, ocupând locul 25 în clasamentul regional, cu o creştere a veniturilor de 1,7% (4,3 miliarde euro), urmată de OMV Petrom (locul 27, venituri de 4 miliarde euro) şi Rompetrol Rafinare (locul 52, venituri de 2,5 miliarde euro). România ocupă locul al patrulea în clasamentul celor 46 de țări din regiune, a anunțat Lars Wiechen, partener-coordonator al Departamentului de Consultanţă Financiară Deloitte România.

grafic crestere

“Deşi puternic afectată de scăderea preţului petrolului, industria energiei şi resurselor a contribuit semnificativ la poziţia României în clasamentul final, generând venituri de 17 miliarde de euro, urmată de industria bunurilor de consum, cu 15 miliarde de euro”, se precizează în Raportul Deloitte.

Raportul mai remarcă evoluția spectaculoasă a unor companii, printre care Tinmar, care a urcat 92 de poziţii, până pe locul 308.

‘Creşterea a fost impulsionată de producţia industrială şi exporturi în anii 2013 – 2014 şi de revenirea treptată a cererii interne, în 2014. Anul 2015 a fost caracterizat de creşterea consumului şi a investiţiilor. Este de aşteptat ca România să surclaseze alte ţări din regiune în 2016, iar în anii următori se anticipează o creştere solidă’, a afirmat Lars Wiechen.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.