De astăzi, Cristian Secoșan preia conducerea companiei de distribuție Delgaz Grid. Raffel, E.ON România: Avem de parcurs împreună un drum deloc ușor, dar sunt convins că energia, experiența profesională și calitățile sale de lider ne vor ajuta să ne atingem obiectivele

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential De astăzi, Cristian Secoșan preia conducerea companiei de distribuție Delgaz Grid. Raffel, E.ON România: Avem de parcurs împreună un drum deloc ușor, dar sunt convins că energia, experiența profesională și calitățile sale de lider ne vor ajuta să ne atingem obiectivele
  • Ferenc Csulak va asigura tranziția, pentru o perioadă de trei luni, în calitate de director general adjunct al Delgaz Grid și membru al Boardului E.ON România

Cristian Secoșan a preluat, începând de astăzi, rolul de director general al Delgaz Grid și pe cel de membru al boardului E.ON România.

Cel care a ocupat până acum această poziție, Ferenc Csulak, va continua să ofere suport din poziția de director general adjunct al companiei. Totodată, el va rămâne și în Boardul E.ON România, în calitate de director general adjunct, responsabil de aria de distribuție, până la data de 30 iunie 2022.

„Venirea lui Cristian Secoșan în echipa noastră are loc într-un moment cu provocări extraordinare pentru companiile de distribuție. Avem de parcurs împreună un drum deloc ușor, dar sunt convins că energia, experiența profesională și calitățile sale de lider ne vor ajuta să ne atingem obiectivele”, a declarat Volker Raffel, CEO al E.ON România.

„Sunt nerăbdător să îmi cunosc colegii și să începem să lucrăm împreună. Delgaz Grid este singura companie integrată din domeniul distribuției de energie electrică și gaze naturale, cu operațiuni complexe și diverse, iar în tot ceea ce ne propunem să facem suntem cu ochii spre viitor, unul în care rețelele noastre vor fi coloana vertebrală a tranziției energetice”, a spus Cristian Secoșan.

Cristian Secoșan (54 de ani) a fost, până în prezent, CEO al companiei Siemens România. De profesie inginer, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, a acumulat în ultimii 30 de ani o bogată experiență în domeniul energiei, al tehnologiei și digitalizării, ocupând importante poziții în conducerea unor mari companii precum OMV Petrom, ABB și Alstom. Totodată, el a activat și în structura de decizie a AHK România (Camera de Comerț Româno-Germană) și în cea a Consiliului Investitorilor Străini (FIC). De asemenea, Cristian Secoșan a mai lucrat în grupul nostru în perioada 2007-2009, în calitate de director general al E.ON Moldova Furnizare.

Așadar, de la 1 aprilie 2022, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR și alte funcții suport), Claudia Griech (Soluții Clienți) , Cristian Secoșan și Ferenc Csulak (Distribuție) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “De astăzi, Cristian Secoșan preia conducerea companiei de distribuție Delgaz Grid. Raffel, E.ON România: Avem de parcurs împreună un drum deloc ușor, dar sunt convins că energia, experiența profesională și calitățile sale de lider ne vor ajuta să ne atingem obiectivele”

  1. Mult succes! Am așteptări mai de la Dl Secoșan,care conjuga ” de câteva decade bune,deși e încă tânăr! verbul a face”Dzeu să binecuvânteze munca Dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.