Decizii de ultimă oră la Transelectrica: Conducerea va face plângere penală împotriva lui Marius-Dănuț Carașol și se constituie parte civilă în ancheta Parchetului General

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Decizii de ultimă oră la Transelectrica: Conducerea va face plângere penală împotriva lui Marius-Dănuț Carașol și se constituie parte civilă în ancheta Parchetului General
  • Au fost declanșate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al lui Marius-Dănuț Carașol în cadrul Sucursalei de Transport București

Conducerea Transelectrica a hotărât să urmeze parcursul civil și penal în relația cu Marius-Dănuț Carașol, fost Președinte Directorat, astfel încât sunt inițiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General, anunță compania printr-un comunicat. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Carașol, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal.

Pe 19 septembrie, Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societății, a decis, având în vedere informațiile difuzate în presã în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea lui Marius-Dãnuț Carașol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului.

Citește și: https://www.investenergy.ro/dupa-9-luni-la-conducerea-transelectrica-marius-danut-carasol-este-cautat-la-studii-este-acuzat-ca-si-a-falsificat-cv-ul-nu-a-terminat-facultatea-ministrul-badalau-a-intrat-pe-fir-se-vrea-demisia/

În ședința de astăzi, 24 septembrie 2019, Consiliul de Supraveghere a solicitat conducerii executive a companiei să prezinte stadiul acțiunilor inițiate ca urmare a revocării lui Marius-Dănuț Carașol din funcția de Președinte și membru al Directoratului.  Membrii Consiliului de Supraveghere și-au exprimat în mod hotărât intenția de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor Companiei și recuperarea prejudiciilor constatate, se precizează în comunicat.

Totodată, CS a analizat situația unor posibile dificultăți în derularea activității Transelectrica. În comunicat se specifică că sistemul conducerii colective a companiei a asigurat, prin noua componență a Directoratului, continuitatea și stabilitatea funcționării Transelectrica, astfel încât deciziile au fost luate rapid și în condiții de eficiență.

Până la această dată, au fost declanșate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al lui Marius-Dănuț Carașol în cadrul Sucursalei de Transport București. În același timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport București, prin numirea interimară a unui director.

De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere s-a analizat și situația litigiilor pe care Compania le are cu foștii administratori privind acordarea OAVT-urilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.