Electrica cere aprobarea acționarilor să achiziționeze cinci firme care operează parcuri fotovoltaice. Tranzacția, de 35.000.000 euro, va fi finanțată dintr-un credit-punte de până la 750.000.000 lei

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Electrica cere aprobarea acționarilor să achiziționeze cinci firme care operează parcuri fotovoltaice. Tranzacția, de 35.000.000 euro, va fi finanțată dintr-un credit-punte de până la 750.000.000 lei

Electrica va achiziționa cinci firme care operează parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 30,95 MW, pentru care va plăti 35 de milioane de euro, în baza unor împrumuturi bancare.

Compania informează, printr-un raport transmis BVB, ca s-au aprobat de către Consiliul de Administrație, pe 15 octombrie 2021, termenii și condițiile achiziționării de catre Electrica a participațiilor MT Project B.V. și HiTech Solar Investment GmbH în cinci societăți care dețin și operează centrale electrice fotovoltaice, participații care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăți în parte. CA Electrica va cerea aprobarea acționarilor, convocați în AGEA în data de 8 decembrie, pentru achiziționarea participațiilor MTP și HSI, reprezentând, împreună, 100% din capitalul social al fiecărei societăți, respectiv: TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A., Gama & Delta Energy S.A..

Cele cinci companii operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW.

Pretul global al tranzacției vizate este de 35.000.000 euro, informează Electrica. Tranzacția va fi finanțată din creditul-punte în suma de până la 750.000.000 lei, care va fi contractat de Electrica de la un consorțiu de bănci format din Erste Bank și Raiffeisen Bank și/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.

Tranzactia se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în producția de energie electrică, în particular, din surse regenerabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.