Electrica, prin SDEE Muntenia Nord, susține și viitorii electricieni din Ploiești. Se înființează o clasă profesională, profil electric, la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești

Publicat pe Categorii Business, CSR, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica, prin SDEE Muntenia Nord, susține și viitorii electricieni din Ploiești. Se înființează o clasă profesională, profil electric, la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești
  • Corina Popescu, Director General Electrica: Învățământul dual este una dintre soluțiile pentru rezolvarea crizei de forță de muncă
  • 28 de elevi vor primi de bursă lunară de 500 lei și echipamente pentru practică
  • Absolvenții vor avea oportunitatea de a se angaja în cadrul Grupului Electrica

Citeste și

https://www.investenergy.ro/electrica-prin-sdee-transilvania-sud-investeste-in-viitorii-electricieni-se-infiinteaza-o-clasa-profesionala-la-colegiul-tehnic-mircea-cristea-din-brasov-absolventii-asteptati-s/

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, companie a Grupului Electrica, intra in parteneriat si cu Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești, dupa acordul incheiat recent cu Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov.

Începând cu anul școlar 2019-2020, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, susține înființarea unei clase profesionale sistem dual (profil electric) la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești.

Directorul General Electrica SA, Corina Popescu, și Directorul General SDEE Muntenia Nord, Valentin Brănescu, au semnat astăzi, 24 aprilie, contractul de parteneriat cu Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, și cu reprezentanții colegiului.

“Ne bucurăm că, la câteva zile după parteneriatul cu Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov, reușim să parafăm acest acord cu Colegiului Tehnic “Elie Radu” din Ploiești, o instituție de învățământ cu tradiție în industria energetică romanească. Așa cum ne-am angajat, ne implicăm tot mai mult în susținerea formării profesionale a electricienilor de mâine, practic a viitorilor noștri colegi. Învățământul dual este una dintre soluțiile pentru rezolvarea crizei de forță de muncă și merită o atenție deosebită. Noi vom continua să dezvoltăm astfel de parteneriate cu instituții de învățământ și să oferim sprijin material, precum și condiții mai bune de studiu și de practică”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.

“Așa cum se întâmplă în numeroase domenii, experiența profesională este extrem de apreciată și în industria energetică. În același timp, suntem conștienți că lipsa acesteia poate constitui un obstacol major pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Astfel, învățământul dual poate constitui o alternativă de formare profesională, deoarece combină învățarea la locul de muncă cu educația și formarea profesională într-o unitate de învățământ. Suntem convinși că instruirea tinerilor sub îndrumarea unor persoane cu experiență în domeniu oferă șansa de a conștientiza că pregătirea profesională este importantă în alegerea și practicarea unei meserii”, a declarat Valentin Brănescu, Director General al SDEE Muntenia Nord.

În baza acestui parteneriat, SDEE Muntenia Nord va asigura pentru un număr de 28 de elevi ai Colegiului Tehnic “Elie Radu” din Ploiești o bursă lunară în valoare de 500 lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga o bursă de merit de 200 de lei/lună, precum și condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile SDEE Muntenia Nord, echipament de lucru și de protecție. În plus, vor fi oferite premii pentru stimularea performanței și va fi oferită o masa pe zi, la locul de practică. După obținerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Muntenia Nord sau în alte companii din Grupul Electrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *