Electrica raportează un profit mai mare cu 21% în S1. Investițiile au crescut cu 5%

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Electrica raportează un profit mai mare cu 21% în S1. Investițiile au crescut cu 5%

Societatea Energetică Electrica raportează un profit net pe primul semestru în creștere cu 21% (respectiv 59 milioane RON), de 336 milioane RON de la 277 milioane RON în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului semestrial.

electricaGrupul este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică  din România. În perioada de 6 luni a anului în curs, Grupul a distribuit către un număr de aproximativ 3,66 milioane de utilizatori 8,7 TWh, reprezentând o creștere de 2% față de perioada similară a anului anterior. Totodată, Grupul a furnizat către un număr de aproximativ 3,6 milioane de consumatori finali 5,5 TWh de energie electrică, reprezentand o creștere de 9% față de semestrul 1 al anului trecut.

Potrivit Raportului menționat, în perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2016, veniturile din segmentul de distribuție de energie electrică au scăzut cu 62 milioane RON, sau 5%, la 1.157 milioane RON, față de perioada similară a anului anterior. În schimb, veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 52 milioane RON, sau 2% față de primul semestru 2015, la 2.219 milioane RON. Contribuția segmentului de distribuție și furnizare de energie electrică la veniturile Electrica a fost de 34%, respectiv 65%.

În ce privește investițiile pe primele 6 luni, acestea au fost de 184 milioane RON, în creștere cu 9 milioane RON, respectiv 5% de la 175 milioane RON în primul semestru al anului 2015. Această creștere este datorată investițiilor realizate aferente Bazei de Active Reglementate, se menționează în Raportul semestrial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *