Enel, interes strategic în România. Stassis a prezentat premierului Grindeanu planurile de investiții

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Enel, interes strategic în România. Stassis a prezentat premierului Grindeanu planurile de investiții

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu directorul Enel România, Georgios Stassis. Principalele teme abordate au fost securitatea energetică a României și oportunitățile de investiții în acest domeniu.

Sursa foto: Guvern

Potrivit unui comunicat a Executivului, premierul Grindeanu a subliniat preocuparea Guvernului pentru securitatea aprovizionării cu energie a consumatorilor, la prețuri competitive, eficientizarea sistemului energetic și sprijinirea producției de energie din surse regenerabile.

La rândul său, Georgios Stassis a reafirmat, cu acest prilej, interesul strategic pe care grupul italian îl are în România, unde Enel este prezent ca producător de energie electrică din surse regenerabile, distribuitor și furnizor de energie electrică.  Șeful Enel a prezentat Primului ministru planurile companiei ce prevăd creșterea investițiilor, în următorii doi ani, aceastea urmând să totalizeze circa 330 de milioane de euro. Enel a investit până în prezent circa 3 miliarde de euro în dezvoltarea operațiunilor sale locale.

Potrivit comunicatului, Georgios Stassis a comunicat că Enel va plăti până la sfârșitul acestui an suma de peste 400 de milioane de euro datorată statului român în urma deciziei Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *