ENGIE respinge acuzaţiile Fondului Proprietatea privind încheierea unor contracte de consultanţă „abuzive”: „Administratorii au respectat legea”

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business ENGIE respinge acuzaţiile Fondului Proprietatea privind încheierea unor contracte de consultanţă „abuzive”: „Administratorii au respectat legea”
  • ENGIE România ridică un semn de întrebare asupra momentului când este exprimată poziţia FP, dat fiind că este de notorietate publică faptul că acționarul încearcă să-şi vândă participaţia deţinută în companie

Citește și: Fondul Proprietatea a dat în judecată administratori și directori ai Engie pentru încheierea unor contracte de consultanţă considerate abuzive

ENGIE România respinge acuzațiile aduse de Fondul Proprietatea care au drept obiect aprobarea de către Consiliul de Administraţie şi de Adunarea Generală a Acţionarilor a contractelor de prestări servicii cu Grupul ENGIE.

Într-un comunicat transmis InvesTenergy, reprezentanții Engie spun că au luat act de comunicarea Fondului Proprietatea, actionar ce deţine o participaţie de 11,99% în companie, cu privire la acţiunea în justiţie angajată împotriva administratorilor trecuţi şi prezenţi ai companiei.

ENGIE Romania precizează că respectivele contracte au fost încheiate respectând întru totul legea română şi statutul societăţii. “Aceste contracte, legal aprobate de organele statutare ale companiei, au luat  în considerare interesul societăţii şi al părţilor interesate – acţionari, clienţi, angajaţi- şi au drept scop legitim crearea de valoare şi dezvoltarea economică a companiei. ENGIE Romania îşi aduce tot sprijinul administratorilor care fac obiectul acestor acuzaţii şi îşi exprimă încrederea că instanţele competente îi vor da dreptate pe acest subiect”, se precizează în comunicatul companiei.

În acelaşi timp, ENGIE Romania ridică un semn de întrebare asupra momentului când este exprimată această poziţie dat fiind că este de notorietate publică faptul că Fondul Proprietatea încearcă să-şi vândă participaţia deţinută în companie.

ENGIE Romania reaminteşte, între altele, că a plătit la bugetul de stat, în perioada 2011-2015, un impozit pe profit în valoare de 385 MRON şi a investit 1.870 MRON.

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,65 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.700 de angajaţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *