Este oficial. Tarifele de distribuție și transport a energiei electrice cresc de la 1 aprilie

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Flux energetic Este oficial. Tarifele de distribuție și transport a energiei electrice cresc de la 1 aprilie

Tarifele de distribuție și transport a energiei electrice cresc de la 1 aprilie. Au fost publicte Ordinele ANRE privind aprobarea tarifelor pentru serviciile de transport și distribuție a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă pentru operatorii de rețea aplicabile de la data de 1 aprilie 2023.

Potrivit acestora, tariful transport crește cu 11%, iar tarifele de distribuție pentru nivelul de joasă tensiune sunt mai mari cu procente  cuprinse între 8% și 32%.

Ținând cont de tendința de reducere a consumului de energie electrică, de creșterea inflației, precum și de actuala evoluție a prețurilor pe piața de energie electrică, care a condus la includerea în tarife a unei componente tarifare aferente costurilor suplimentare cu achiziția de energie electrică pentru acoperirea CPT, tarifele propuse spre aprobare prezintă o creștere, cu încadrarea în limitele metodologice, precizează ANRE, în nota de fundamentare pentru actele normative.

Chiar dacă aceste tarife vor crește de la 1 aprilie, prețurile finale la energie pentru consumatori nu se modifică, fiind plafonate până în toamna anului 2025.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/decizia-anre-cresc-tarifele-de-distributie-si-transport-a-energiei-electrice-de-la-1-aprilie-proiectele-de-ordin-sunt-in-dezbatere-publica/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *