Europarlamentarul Cristian Bușoi: România să reprofesionalizeze administrația care gestionează sectorul energetic, prin atragerea unor tineri valoroși

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Europarlamentarul Cristian Bușoi: România să reprofesionalizeze administrația care gestionează sectorul energetic, prin atragerea unor tineri valoroși

Este foarte important ca România să definitiveze Strategia Energetică și Planul Național de Acțiune în Energie și Clima cât mai rapid și să reprofesionalizeze administrația care gestionează sectorul energetic, prin atragerea unor tineri valoroși, a declarat Cristian Bușoi, Președinte al Comisiei pentru Industrie și Energie din Parlamentul European, la Forumul energiei, organizat de Financial Intelligence.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că Strategia Energetica si Planul National Integrat Energie-Schimbari Climatice (PNIESC) vor fi aprobate în ultima ședință de guvern din această lună.

În opinia lui Bușoi, țara noastră are o șansă să devină activă la nivel european și internațional în reindustrializare și combaterea schimbărilor climatice și trebuie să profite la maximum de această șansă.

De asemenea, România trebuie să încurajeze capitalul privat autohton din energie și să dezvolte parteneriate strategice cu marile companii europene și nord americane din acest domeniu, este mesajul transmis de Bușoi.

Totodată, România trebuie să stabilească o dată certă pentru atingerea neutralității climatice, iar tehnologia de captare și stocare a carbonului ar putea să ne ajute să fim eficienți în această direcție, a insistat acesta.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *