Exporturile Gazprom, creștere în Europa în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Exporturile Gazprom, creștere în Europa în 2015

În 2015, exporturile Gazprom spre Europa au crescut cu 8%, fiind o dovadă în plus că este necesară dublarea gazoductului Nord Stream, după cum consideră reprezentanții companiei, informează AFP.

Gazprom a exportat 159,4 miliarde metri cubi de gaze naturale spre statele din afara CSI, cu 11,8 miliarde metri cubi mai mult decât în 2014, a declarat directorul general Alexei Miller, scrie Agerpres. Exporturile Gazprom spre Germania au crescut cu 17,1% până la un nivel record de 45,3 miliarde metri cubi, în timp ce exporturile spre Franța au crescut cu 36,8%, cele spre Italia au crescut cu 12,5%, iar cele spre Marea Britanie au crescut cu 10,2%.

Potrivit Agerpres, această creștere intervine în contextul tensiunilor dintre Gazprom și Uniunea Europeană, care a demarat o procedură împotriva grupului rus pentru abuz de poziție dominantă. În plus, pe fondul crizei din Ucraina, Bruxelles-ul a accelerat proiectele destinate reducerii dependenței de gazul furnizat de Gazprom.

Grupul rus a explicat luni această creștere a exporturilor sale prin reducerea producției de gaze naturale în Europa, ceea ce ‘confirmă necesitatea construirii gazoductului Nord Stream 2’.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.