FMI recomandă restructurare masivă la companiile de stat cu situații financiare dificile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic FMI recomandă restructurare masivă la companiile de stat cu situații financiare dificile

Adoptarea cât mai rapidă a legislației pentru îmbunătățirea guvernanței corporative în companiile de stat și stabilirea unei liste cu potențiale listări la bursă sau privatizări sunt recomandările șefului misiunii FMI în România Reza Baqir pentru autoritățile române.

„Recomandăm adoptarea și implementarea rapidă a legislației pentru îmbunătățirea guvernanței corporative la companiile de stat. De asemenea, recomandăm restructurarea masivă a companiilor de stat aflate într-o situație financiară îngrozitoare și stabilirea unei liste de potențiale companii care pot fi listate la bursă sau privatizate”, a declarat reprezentantul FMI, într-o conferință de presă, la finalul misiunii în România.

Potrivit sursei citate, aceste reforme vor ajuta la îmbunătățirea managementului profesionist în aceste companii, la alocarea mai eficientă a resurselor, la creșterea profitabilității, la transferuri mai mici de bani dinspre buget și la limitarea datoriilor statului, scrie Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *