Fondul Proprietatea cere revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica. Andreea Lambru, președinte, a fost demisă de la Guvern

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Fondul Proprietatea cere revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica. Andreea Lambru, președinte, a fost demisă de la Guvern

Fondul Proprietatea a cerut convocarea Adunării Generale a Acţionarilor a Hidroelectrica pentru a revoca patru membri din Consiliul de Supraveghere, respectiv: Ioana Andreea Lambru (preşedinte), Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gambuţean, Andreea Negru Ciobanu – membri.

„Cererea Fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului, să fie înlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent. Fondul crede că, prin desconsiderarea realizărilor membrilor actualului Directorat de până acum, precum şi prin desconsiderarea necesităţii de a avea o analiză detaliată a abilităţilor profesionale şi a expertizei adecvate unei astfel de poziţii, cei patru membri ai Consiliului au încălcat în mod efectiv principiile Codului de Etică al Hidroelectrica, precum şi principiile Codului de Guvernanţă Corporativă”, se precizează într-un comunicat al Fondului Proprietatea, preluat de Agerpres.

Notă: Premierul Sorin Grindeanu a demis-o, vineri, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, pe Andreea Lambru, ea fiind acuzată, potrivit unui comunicat al Executivului, că a blocat, alături de Mihai Busuioc, deciziile prim-ministrului. Demiterea a fost publicată în Monitorul Oficial.

‘Numirea unor noi membri ai Directoratului pentru o perioada 4 luni, fără niciun fel de experienţă în companie şi în conducerea executivă a unei companii din domeniul producţiei de energie electrică, prin înlocuirea unor profesionişti calificaţi, pune în pericol rezultatele excelente ale Hidroelectrica şi acţionează împotriva intereselor companiei şi ale acţionarilor. Managementul defectuos a fost una dintre principalele cauze ce au dus Hidroelectrica în insolvenţă înainte de anul 2012, când numirile în Consiliul de Supraveghere şi la nivel de management executiv erau făcute pe baza conexiunilor politice şi cu o lipsă totală de interes faţă de experienţă profesională şi cu lipsa de interes pentru un proces de selecţie transparent şi competitiv”, a declarat Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea, citat în comunicat.

Reprezentanţii Fondului Proprietatea prezintă, în comunicat, o serie de nereguli ale membrilor CS: nu a existat un raport de evaluare asupra activităţii membrului Directoratului care ar urma să fie revocat din funcţie, Petronel Chiriac, şi nicio analiză pentru justificarea acestei decizii; unul dintre membrii Consiliului, Andreea Negru Ciobanu, a propus un nou membru al Directoratului prin simpla aducere la cunoştinţă Consiliului de Supraveghere a unui CV al candidatului (Adrian Constantin Volintiru); cei patru membri ai Consiliului au ignorat şi încălcat în mod deliberat Codul de Etică al Hidroelectrica, care precizează că ‘promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţă profesională şi integritatea necesare’, notează Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.