Francezii de la TOTAL: “Suntem în România de 10 ani și vrem să rămânem pe termen lung”

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Francezii de la TOTAL: “Suntem în România de 10 ani și vrem să rămânem pe termen lung”

• Peste 50% din producția anuală de la fabrica Total de la Cristian este exportată, acoperind 15 țări din regiune

“Suntem în România de 10 ani și vrem să rămânem pe termen lung”, au declarat reprezentanții grupul francez TOTAL la Cristian, Brașov, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate în România.

TOTAL Romania_10 ani_30 septembrie 2015 (3)

Parte a grupului internațional TOTAL, fabrica din România a luat ființă în 2005 și are o capacitate de producție de 30.000 de tone lubrifianți/an/schimb și 2.200 de tone unsori/an. În plus, TOTAL România deține unul dintre cele mai performante laboratoare de testare și analize fizico-chimice pentru lubrifianți și produse speciale din țară. Pe lângă activitățile de producție și testare, compania comercializează o gamă completă de produse destinate unei platforme variate de activități: auto, moto, agricultură, transport, lucrări publice, industrie, transport maritim și fluvial. La fabrica de la Cristian, TOTAL produce lubrifianții de prima umplere pentru uzina DACIA de la Mioveni (lubrifianți de motor și lubrifianți de transmisie).

TOTAL Romania_10 ani_30 septembrie 2015 (4)

Francezii au investit 30 de milioane de euro în construcţia uneia din cele mai moderne fabrici de uleiuri din Europa, plus 50 de milioane de euro, anual, în cercetare și dezvoltare. Franck Haettel, director general TOTAL România, a declarat – la evenimentul de aniversare – că, în compania din România lucrează 120 de angajaţi, care au salarii de circa 2,5 ori mai mari decât salariul minim pe economie. El a evidențiat faptul că în 10 ani de activitate, la fabrica de la Cristian nu a fost înregistrat niciun accident de muncă.

Investițiile în modernizarea fabricii de la Cristian demonstrează poziţionarea strategică a Grupului TOTAL în regiune, asigurând o capacitate de producție suplimentară în Europa Centrală și de Est, care să susțină dezvoltarea grupului în regiune și să aducă producția mai aproape de clienții săi. Peste 50% din producția anuală de la fabrica TOTAL de la Cristian este exportată, acoperind 15 țări din regiune.

Referitor la planurile de investiții în România, reprezentanții grupului TOTAL au precizat că s-a investit în depozite pentru substanțe bituminoase pentru șosele noi, mizând pe activitatea de vânzare a acestora către companiile de drumuri. Francezii nu au în intenție realizarea de stații de benzinărie în România.

Printre participanții la evenimentul aniversar, desfășurat pe 30 septembrie 2015, la sediul fabricii de la Cristian, au fost: dl. François Saint – Paul, Ambasadorul Franței în România; dl. Mihai Mohaci, Prefectul Județului Brașov; Dragoş Serafim, Primarul localității Cristian, jud. Braşov dl. Philippe Charleux, Vice-președinte Lubricant Global Business Division, dl. Jean-Louis Bonenfant, Vice-președinte pentru Europa de Nord, Centrală și de Est și regiunea CSI și dl. Franck Haettel, Director General Total România; dl. Flavio Almeida, Director Achiziții, Groupe Renault Roumanie.

Primarul din Cristian, Dragoş Serafim, a declarat că datorită contribuției plătite de companii – taxe și impozite locale – bugetul comunei este de circa 7,5 milioane euro. La rândul său, prefectul Mihai Mohaci a precizat că exporturile din judeţul sunt de 3 miliarde euro, anual. În judeţ își desfășoară activitatea 36 de companii cu capital francez. Luna viitoare, o vom inaugura pe cea de-a 37-a: o fabrică de elicoptere, la Ghimbav, a spus Mohaci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *