Furnizorii de energie în anul pandemiei. Câștigători în criză, Getica 95 și Tinmar Energy au detronat marile companii pe piața concurențială. Au urcat pe locurile 3 și 5 în topul realizat de ANRE

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Furnizorii de energie în anul pandemiei. Câștigători în criză, Getica 95 și Tinmar Energy au detronat marile companii pe piața concurențială. Au urcat pe locurile 3 și 5 în topul realizat de ANRE

Cum se prezintă furnizorii de energie într-un an dificil, cu provocări pe fondul crizei provocate de pandemia de COVID-19 și schimbărilor majore pe piața energiei?  Specialiștii susțin că aceștia au cel mai mult de suferit în această perioadă marcată de criza generată de pandemie, urmare a reducerii consumului și a capacității de plată a unor clienţi. În contextul dat,  furnizorii de energie “se luptă” să-și păstreze clienții în portofolii.

Sunt însă furnizori care se descurcă foarte bine, reușind chiar să adauge clienți în portofoliu și astfel să-și crească business-ul în perioadă de criză.

Sursă: Raport ANRE

Este vorba despre Getica 95 Com și Tinmar Energy, care potrivit ultimului raport publicat de ANRE, continuă ascensiunea, fiind ocupantele locurilor 3 și 5 în topul furnizorilor de energie pe piața concurențială, detronând astfel mari furnizori tradiționali, care au și calitatea de Furnizori de Ultimă Instanță.

Getica 95 Com, companie cu capital sută la sută românesc, deținută de Viorel Tudose, a avut o evoluție spectaculoasă, mai ales în ultimul an, ajungând pe locul 3 în topul furnizorilor de energie electrică pe piața concurențială, realizat de ANRE, cu o cotă de piață de 8,85%. Se poziționează astfel înaintea Enel Energie Muntenia, care are o cotă de piață de 8,76% în primele 9 luni ale anului în curs. Conform clasamentului ANRE, primul loc este deținut de Electrica Furnizare cu 10,95%, urmată de Enel Energie, cu 9,39%.

De la o cotă de piață  de 5.41% în ianuarie 2019, Getica95com avea în martie 2020, potrivit raportului ANRE, o cotă de 7.79% și în septembrie se prezintă cu o cotă de 8,85%.

Cum reușește Getica 96 să-și crească cota de piață în perioadă de criză? Proprietarul companiei Viorel Tudose a declarat recent pentru Ziarul Financiar: „Având cumpărată foarte multă energie pentru 2020 am hotărât ca, odată cu începerea pandemiei, să diminuăm preţul pe vânzare şi să luăm foarte mulţi clienţi, ceea ce alţi competitori nu au avut curajul. Noi ne-am extins portofoliul de clienţi, pentru că am realizat că având foarte multă energie cumpărată, vom ajunge să vindem în PZU, aşa cum s-a întâmplat în aprilie“.

Cu sediul în Râmnicu Sărat (județul Buzău), Getica 95 Com are în portofoliu clienţi precum Metrorex, Dedeman, Praktiker, NEPI și mulți alții. Getica 95 operează pe piaţa de energie electrică din anul 2010, iar pe piaţa gazelor naturale din 2012.

Un alt furnizor care crește în perioadă de criză este Tinmar Energy, parte a grupului Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, care se poziționează pe locul 5 cu o cotă de piață de 7,71% în luna septembrie. A urcat două poziții în top față de luna martie, când avea o cotă de piață de 6.90%. În ultimul clasament al ANRE, Tinmar este înaintea  E.ON Energie  – 7,25% și CEZ Vânzare – 6,39%. Tinmar a câștigat clienți și parteneri noi în permanență, dar mai ales și-a păstrat loialitatea utilizatorilor, printr-o politică comercială eficientă, potrivit prezentării companiei (site Tinmar).

Remarcăm și că, în ultimele 6 luni, Alro, Engie România, OMV, MET România Energy, dar și alți furnizori se prezintă cu cote de piață relativ constante, mici modificări de la o lună la alta.

Dată fiind evoluția spectaculoasă în perioadă de criză a celor două companii – Getica 95 Com și Tinmar – este de urmărit cum se vor prezenta acestea în topul pentru luna decembrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *