Furnizorii pot opera majorări de prețuri la gazele naturale în facturi. Contestate în instanță, măsurile dispuse de ANRE se suspendă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Furnizorii pot opera majorări de prețuri la gazele naturale în facturi. Contestate în instanță, măsurile dispuse de ANRE se suspendă

În urma finalizării unor acțiuni de control, ANRE a sancționat mai muți furnizori de gaze naturale cu amenzi în valoare de 2.690.000 lei, urmare a plângerilor clienților finali referitoare la notificările primite de la furnizori în legătură cu intenția de creștere a prețului gazelor naturale.

De asemenea,  ANRE a dispus acestor furnizori să notifice tuturor clienţilor finali care au acceptat oferte comerciale cu preț fix, menținerea prețului gazelor naturale la care s-au obligat prin ofertă, pe toată durata acesteia, și, după caz, modificarea contractelor de furnizare a gazelor naturale în acord cu oferta comercială cu preț fix.

Întrebat dacă furnizorii sancționați s-au conformat deciziilor ANRE, Vicepreședintele Zoltan Nagy-Bege, prezent la o conferință  organizată de Grupul de presă MediaUno, a declarat: “Nu știu dacă s-au conformat. În momentul în care procesele verbale încheiate sunt contestate de companii, se suspendă și amenda și măsurile dispuse de ANRE. Majoritatea operatorilor au contestat în instanță. E probabil ca măsurile să se suspende și este posibil ca aceste companii să opereze majorări de prețuri la gazele naturale în facturi”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.