“Greii” din energie vor în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Greii” din energie vor în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Chiar dacă vremea câștigurilor generoase a apus la Transelectrica, sunt candidați doritori pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al companiei. Urmare a unui proces de recrutare și selecție, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, în calitate de acționar majoritar, propune spre aprobare Adunării Generale a Acționarilor, în ședința de luna viitoare, o listă de șase candidați pentru două locuri libere în Consiliul de Supraveghere.

transelectrica

Nume cunoscute în sectorul energetic apar pe lista transmisă de minister:
1. Günther Schubert – fost CEO E.ON Energie și E.ON Bulgaria;
2. Costin Mihalache – secretar de stat Secretariatul General al Guvernului, administrator neexecutiv provizoriu la Transelectrica;
3. Ovidiu Demetrescu – director General HidroTarnița;
4. Dumitru Remus Vulpescu – fost șef OPSPI, fost administrator special Hidroelectrica;
5. Dragoș Corneliu Zachia Zlatca – fost director general Hidroelectrica;
6. George Cristodorescu – președinte Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica, fost director general adjunct E.ON România.

Mandatul celor doi membri în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica este pentru perioada care a rămas până la expirarea mandatului predecesorilor lor, respectiv până la data de 30 mai 2017.

Data limită până la care acționarii pot face propuneri privind candidaţii pentru pozițiile de membri ai Consiliului de Supraveghere, precum și celelalte mențiuni obligatorii prevăzute de lege, este 26 octombrie 2015.

În prezent, din Consiliul de Supraveghere fac parte: Carmen Georgeta Neagu – Președinte, Ovidiu Petrisor Artopolescu , Radu Bugică , Radu Ștefan Cernov, Daniel – Cristian Pîrvulescu – membri și Costin Mihalache – membru provizoriu.

După scandalul bonusurilor șefilor de la Transelectrica din primavara acestui an, care a făcut și subiectul unor dezbateri aprinse în Parlament, reprezentanții Ministerului Economiei au decis limitarea remunerațiilor ca urmare a neatingerii țintelor de performanță. Bonusurile financiare, care ar fi trebuit acordate membrilor conducerii Transelectrica pentru anul 2014, sunt sistate de Guvern, a anunțat la vremea respectivă ministrul Mihai Tudose, declarându-se nemulțumit de realizările companiei pe linie de investiții.

Citiți mai multe pe Șefii de la Transelectrica se luptă pentru indemnizațiile și bonusurile cuvenite: “cu măsură”, dar să fie!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *