Guvernul susține listarea unui pachet consistent din acțiunile Hidroelectrica la BVB. Reprezentanții Fondului Proprietatea s-au întâlnit cu premierul Ciucă

Publicat pe Categorii Business, Info, Info Bursier, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Info Info Bursier Guvernul susține listarea unui pachet consistent din acțiunile Hidroelectrica la BVB. Reprezentanții Fondului Proprietatea s-au întâlnit cu premierul Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, 23 august, la Palatul Victoria, cu delegația Fondului Proprietatea. Cu această ocazie, a fost analizată evoluția investiților gestionate de Fondul Proprietatea și a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru listarea la bursă a acțiunilor pe care acest fond le deține la companiile Hidroelectrica și Salrom, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursă foto: Guvernul României

“Listarea celor două companii la Bursa de Valori București, susținută de Guvernul României, face parte din viziunea implementată la nivelul Executivului, pentru a îmbunătăți guvernanța și transparența companiilor pe care le deține. Acest demers va contribui la dezvoltarea pieței locale de capital, care are un rol fundamental în dezvoltarea companiilor românești și accesul lor la finanțare care să le poată dinamiza investițiile. Consolidarea investițiilor va întări economia”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții Fondului Proprietatea.

Finalizarea cu succes a listării unui pachet consistent din acțiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori București va permite României să îndeplinească la termen obiectivul stabilit în cadrul PNRR, la sfârșitul primului semestru al anului viitor, se mai specifică în comunicatul Executivului.

Într-un interviu acordat InvesTenergy, Daniel Naftali, Vicepreședinte Senior al Franklin Templeton București, Manager de Portofoliu Adjunct al Fondului Proprietatea, membru CS Hidroelectrica, a declarat: Finalizarea listării Hidroelectrica până la sfârșitul trimestrului patru din acest an este – într-adevăr – un obiectiv ambițios, dar – credem noi – realizabil.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/interviu-daniel-naftali-fondul-proprietatea-finalizarea-listarii-hidroelectrica-pana-la-sfarsitul-trimestrului-patru-din-acest-an-este-intr-adevar-un-obiectiv-ambitios-dar-credem-noi/

La finele lunii martie, actionarii Hidroelectrica au aprobat declanșarea admiterii la tranzactionare (“Listarea”) a acțiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori București, ca urmare a unei oferte publice secundare având drept obiect acțiuni ale societății reprezentând până la 19,94% din totalul acțiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea S.A.

Salutam decizia actionariatului de listare a companiei Hidroelectrica la bursa si suntem pe deplin pregatiti sa ducem la indeplinire aceasta hotarare. Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapa noua pe care o anticipam si asteptam de multa vreme. Suntem convinsi ca listarea va duce la consolidarea pozitiei societatii si la transparentizare suplimentara si, de asemenea, va contribui serios la cresterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicatii pozitive asupra economiei nationale, a declarat Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *