Hidroelectrica, cel mai mare profit din istoria companiei pe 6 luni: 962 milioane lei, cu 34% mai mult decât cel din S1 2017

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Hidroelectrica, cel mai mare profit din istoria companiei pe 6 luni: 962 milioane lei, cu 34% mai mult decât cel din S1 2017

Hidroelectrica anunță un nou record de profitabilitate. Pentru primul semestru, compania a raportat un profit net de 962 de milioane de lei,  cu 34% mai mult decât cel înregistrat în aceeași perioadă din 2017, catalogat “cel mai mare din istoria companiei pe o perioadă de șase luni”.

Compania a ajuns la afaceri de 1,99 miliarde de lei, cu 17% mai mari faţă de primul semestru din 2017, pe fondul unei producţii de energie cu 20% mai mare. Veniturile din exploatare au fost de 1,998 miliarde lei, conform rezultatelor financiare prezentate, marţi, de preşedintele Directoratului companiei, Bogdan Badea, într-o conferință de presă, relatează Agerpres.

“Primele 6 luni pe 2018 au fost extrem de bune pentru Hidroelectrica din punct de vedere financiar şi extrem de solicitante din punct de vedere al producţiei. A fost un an cu multe precipitaţii, cu multe probleme şi nu vreau neapărat să reamintesc povestea PET-urilor care se plimbă pe lacurile de acumulare şi care frânează producţia de energie electrică”, a precizat Badea,citat de Agerpres.

În primele şase luni ale anului, Hidroelectrica a raportat o producţie în creştere cu 20%, faţă de intervalul similar din 2017, până la 9,17 TW. De asemenea, din punct de vedere al puterii instalate, compania a înregistrat 6.444 MW, în S1 din 2018. potrivit declarațiilor

În ceea ce priveşte investiţiile, în primele şase luni din acest an, acestea au depăşit 85 de milioane de lei, echivalentul a 61,82% din totalul alocat pentru anul în curs. Cele mai importante titluri de investiţii noi planificate pentru anul în curs de Hidroelectrica sunt, printre altele: 73,3 milioane lei pentru Amenajarea Hidroenergetică (AHE) de la Livezeni – Bumbeşti, 34,2 milioane de lei pentru AHE Surduc – Siriu, 12 milioane lei pentru AHE Bistra – Poiana Mărului, 10,25 milioane lei pentru AHE Răstoliţa şi 7 milioane de lei pentru AHE a râului Argeş pe sectorul Oeşti Curtea de Argeş, trecerea pe derivaţie a Centralei Hidroelectrice (CHE).

Pentru anul 2018, Hidroelectrica estimează că valoarea celor mai importante investiţii de retehnologizare şi modernizare va fi de 187,211 milioane de lei.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW. Anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 1,603 miliarde lei, la o cifră de afaceri de 3,254 miliarde lei şi un EBITDA de 69%. De asemenea, în primul trimestru al anului 2018, societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane şi EBITDA de 74%.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *