Hidroelectrica face angajări: 219 posturi vor fi scoase la concurs, în mod public. Bogdan Badea: Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica face angajări: 219 posturi vor fi scoase la concurs, în mod public. Bogdan Badea: Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv

Hidroelectrica își întărește structura de personal cu 219 posturi, potrivit unui comunicat al companiei. Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a aprobat, în ședința din data de 31 ianuarie a.c., la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societății.

Schimbarea de organigramă – cu efecte asupra structurii interioare a Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societății, dar și restrângeri de activitate pentru zonele mai puțin solicitate funcțional (-53 de posturi), se prezintă în comunicatul companiei.

”Ne bucură să putem anunța astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile și competitive firme românești: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investițional, precum și consolidarea relației cu clienții prin îmbunătățire semnificativă a serviciilor oferite acestora”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

În comunicat se precizează că înființarea posturilor vine ca urmare a unei analize interne serioase și a consultării partenerului social. Hidroelectrica a început acum câțiva ani un proces care vizează modernizarea structurală și transformarea societății în companie orientată pe proiecte. Aceasta transformare organizațională are loc cu ajutorul unui consultant extern, Roland Gareis Consulting (RGC) GmbH, firma cu experiență internațională în consultanță, specializată în managementul proceselor, al proiectelor și în managementul schimbării. Optimizarea structurii organizatorice este rezultatul acestui demers, care aduce o schimbare atât culturală, cât și structurală.

”Suntem într-o perioadă a provocărilor – trebuie să îndeplinim cu celeritate cerințele investiționale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creștere spectaculoasă a portofoliului de clienți pe zona de furnizare. În aceste condiții, modificarea de organigramă are în vedere creșterea eficienței companiei și întărirea capacității de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiții, dezvoltare, trading și furnizare, suport pentru IPO.

În ceea ce privește activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariati /post operativ pentru personalul operativ de tura. Aceste posturi nou inființate vor  reducere numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare și vor ajuta la pregatirea schimbului de generații.

Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre”, a subliniat Badea. ”Nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat urmează să fie corespunzătoare cu nivelul salarial în branșă, cu contractul colectiv de muncă, precum și cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societățile multinaționale cu care Hidroelectrica intră în concurență directă.  Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societății noastre, și îi invităm pe cei interesați și care – evident, au pregătirea necesară cerințelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunțurile companiei”.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea  înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 mld lei în anul 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% față de anul precedent, și un profit operațional (EBITDA) de 4,7 mld lei, de asemenea în creștere cu 71% (față de anul precedent). Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90% din profitul obținut.

Reamintim că numai în ceea ce privește proiectele noi, de diversificare, Hidroelectrica și-a asumat prin strategia aprobată de acționariat, a căror valoare estimată totală este de circa 5,104 mld. lei pentru următorii ani.  Realizarea acestora presupune punerea în funcţiune de capacităţi noi de producţie cu o putere instalată totală de peste 655 MW, coroborat cu  o producţie medie anuală estimată la circa 1.763,92 GWh/an.

De asemenea, Hidroelectrica a intrat recent pe piața de furnizare de energie electrică, rata de creștere pe acest segment fiind una impresionantă. Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la cca. 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 la acest moment.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

12 comentarii la “Hidroelectrica face angajări: 219 posturi vor fi scoase la concurs, în mod public. Bogdan Badea: Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv

  1. Este in sfârșit lăudabilă acțiunea după 10(zece) ani de inactivitate in aceste segmente( reducere de personal de exploatare, llipsa investiții , lipsa mentenanța: cum e posibil sa ai 2000 de MW ECHIPAMENTE CU DURATA TEHNICA DE VIAȚA DEPAȘITĂ și tu sa bagi Hidroservul in insolventa )?. Revin la recomandarea sa răsfoiți istoria anterioară a societății și sa constatați ca exista documente aprobate cu HG , 2005-2025 Pt retehnologizări , investiții , inclusiv CENTRALĂ CU POMPAJ TARNITA -LAPUSTESTI , in valoare de peste aproximativ 6 miliarde de dolari,iar 2005-2009 valoarea investițiilor societății ( profit plus credite fără garanția statului)a fost de peste 1,3 miliarde de Euro!. Deci se poate!. Felicitări și mult succes!.

  2. Doresc să lucrez sunt Electrician universal îmi doresc să lucrez mentenanță și întreținere în parcurile eoliene și parcurile fotovoltaice

  3. Aveți posturi și pentru Hunedoara, sau pe ce sait putem întra pentru a vedea posturile?

  4. Doresc sa lucrez la Hidroelectrica, sant ing. mecanic specialist in reparatii si intretinere.Va multumesc o zi minunata!

  5. Sant Inginer mecanic specialist in exploatara, revizii si reparatii doresc sa lucrez la Hidroelectrica de azi.Va multumesc o zi minunata!

  6. As aplica pentru un post de facturier ,dacă exista asa ceva ,având în vedere ca am experienta în acest domeniu de 2 ani.(pentru Cluj -Napoca)

  7. Operator calc.facturare,contracte,info clienti,ATR urî Avize amplasament,etc.Experienta in domeniul energetic mai mult de 25 de ani.Pe ce site se depun Cv urile?! Zona Dobrogei. Mulțumesc

  8. Aplic pentru un post de operator/ agent . Am experienta in domeniu vanzarilor cat si in a lucra cu oamenii. Doresc sa lucrez in sediu din Craiova. Astept raspuns . Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *