Îngrijorările fostului ministru Răzvan Nicolescu

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Îngrijorările fostului ministru Răzvan Nicolescu

Relaţia României cu direcţiile de specialitate din cadrul Comisiei Europene este una dintre îngrijorările fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, în prezent consultant Deloitte.

„Mă îngrijorează relaţia noastră cu Uniunea Europeană şi cu Comisia Europeană. La nivel foarte înalt, ne luăm în braţe, ne fotografiem, dar am sentimentul că la nivelul CE sunt foarte multe direcţii care habar n-au care este situaţia în România, ştiu foarte puţin ce se întâmplă aici. Iar această lipsă de comunicare cu cei care constituie baza administraţiei europene ar putea să ne creeze neplăceri din ce în ce mai mari”, a declarat Răzvan Nicolescu, la conferința News.ro.

razvan-nicolescuÎntrebat ce ar trebui să facă autoritățile române, Nicolescu a spus că este nevoie de un dialog la nivel de experţi. „În plus, nu avem nicio companie românească cu un birou deschis la Bruxelles, ceea ce ar aduce o valoare adăugată mare, prin participarea la forurile şi la deciziile de acolo”, a punctat Nicolescu.

O altă îngrijorare a fostului ministru este legată de amânarea luării deciziilor.„Cea mai mare problemă pe care o are sectorul energetic românesc este legată de guvernanţă. În primul rând pe zona instituţiilor. Avem foarte, foarte multe instituţii cu atribuţii în domeniul energetic. Nu cred că ştiţi că în România există o agenţie numită Agenţia Nucleară. Eu ştiu că există, dar nu ştiu cu ce se ocupă. Există Ministerul Energiei, există Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, există Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, există Direcţia Generală pentru Schimbări Climatice la Ministerul Mediului, există operatori, de transport la Ministerul Economiei, există Agenţia pentru Deşeuri Radioactive, CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare – n.r.). Aş putea să continui să vă plictisesc. Dar din punctul de vedere al deciziilor, mereu nu facem decât să amânăm”, a spus Nicolescu, la conferința News.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *