Investigație Consiliul Concurenţei – DIICOT privind trucarea unor licitaţii Transgaz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Investigație Consiliul Concurenţei – DIICOT privind trucarea unor licitaţii Transgaz

Transgaz
Consiliul Concurenței lucrează împreună cu DIICOT din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o investigație privind un caz de trucare a unor licitaţii Transgaz. Anunțul a fost făcut de președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, care a subliniat că este este un prim caz investigat în acelaşi timp cu Parchetul. Este un caz-test foarte important pentru noi pentru că dorim să avem o aplicare sinergică, să nu fie conflicte între cele două legi, Codul penal şi Legea concurenţei, a afirmat Chiriţoiu, într-o conferinţă pe tema achiziţiilor publice.

Investigaţia a fost declanşată în 2014 şi este legată de posibila trucare a unor licitatii organizate de Transgaz, în 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale. Investigaţia a fost ulterior extinsă şi pentru o altă procedură pentru care există suspiciunea participării cu oferte truncate, potrivit Mediafax.

Bogdan Chiriţoiu a precizat că, pentru Consiliul Concurenţei, este foarte important să primească informaţii din partea instituţiilor publice care sunt implicate în achiziţiile publice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

2 comentarii la “Investigație Consiliul Concurenţei – DIICOT privind trucarea unor licitaţii Transgaz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *