Investitorii străini reclamă birocraţia excesivă și legislaţia impredictibilă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Investitorii străini reclamă birocraţia excesivă și legislaţia impredictibilă

Birocraţia excesivă, calitatea slabă a infrastructurii şi legislaţia inconsistentă şi impredictibilă reprezintă principalele motive de nemulţumire ale investitorilor străini în România, susţine preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), Eric Stab, scrie Agerpres.

eric-stab-img-5842

„Cea mai mare îngrijorare a investitorilor este legată de nivelul de birocraţie. 90% dintre membrii FIC care au participat la un sondaj privind percepţia asupra mediului de afaceri reclamă problemele cu birocraţia, cu care se confruntă în diverse sectoare din România. În medie, membrii noştri consideră că în România este mult mai îngrijorător acest aspect decât în alte ţări unde activează”, a declarat miercuri Stab, în cadrul unei întâlniri cu presa, potrivit Agerpres.

A doua mare problemă menţionată de participanţii la sondaj este legată de situaţia infrastructurii, 80% dintre investitori considerând că infrastructura este insuficient dezvoltată, drept pentru care nu sunt destul de competitivi faţă de concurenţii din alte ţări. Investitorii sunt, de asemenea, nemulţumiţi de consistenţa şi predictibilitatea legislaţiei.

La rândul său, Mihai Bogza, membru în conducerea FIC, a precizat că investitorii au intenţii bune, vor să investească şi speră că-şi vor creşte afacerile, dar din cauza problemelor şi constrângerilor, îşi limitează investiţiile. El a atras atenţia că a trecut multă vreme de când a fost realizată ultima investiţie importantă pe plan local, de minim 500 de milioane de euro, scrie Agerpres.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.