Lulache: În România, astăzi, nu se pot face proiecte mari de investiții în energie!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Lulache: În România, astăzi, nu se pot face proiecte mari de investiții în energie!

În România, astăzi, nu se pot face proiecte mari de investiții în energie, a declarat Daniela Lulache, Director General Nuclearelectrica, la conferința organizată de Curs de Guvernare, insistând pe necesitatea asigurării predictibilității și stabilității sistemului de reglementare.  Potrivit acesteia, „piața nu susține astfel de proiecte, este volatilă, nu este permisă încheierea de contracte pe termen lung, producătorii nu pot exporta energie. Toate acestea aduc riscuri și în plus, ne confruntăm cu migrarea specialiștilor”.

„Proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă continuă să fie prioritar pentru Guvern, însă de la vorbe la fapte este drum lung…Este un proiect extrem de complex și de durată. Trebuie să avem în vedere că multe dintre capacitățile convenționale își vor atinge durata de viață în orizontul 2025-2030. Unitatea 1 de la Cernavodă va trebui să fie oprită 2 ani în același orizont de timp și nu avem certitudinea că Unitățile 3 și 4 vor fi funcționale atunci”,a spus Daniela Lulache, subliniind că Nuclearelectrica poate susține procesul de retehnologizare a Unității 1.

Autorităţile sunt în discuţii cu compania China General Nuclear Power Corporation (CGN) privind construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, a declarat  premierul Sorin Grindeanu pentru News.ro. Acesta  speră ca părţile să facă paşi concreţi în acest sens, mai ales că în trecut mare parte din aceste negocieri au fost blocate.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *