Lulache, Nuclearelectrica: Se impune o revizuire a legislaţiei primare şi secundare în energie pentru o piaţă predictibilă

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Lulache, Nuclearelectrica: Se impune o revizuire a legislaţiei primare şi secundare în energie pentru o piaţă predictibilă

Proiecte serioase, credibile, prezentate cu limbajul internaţional acceptat sunt soluţia pentru dezvoltarea unei piețe energetice românești competitive, consideră Daniela Lulache, director general Nuclearelectrica. Alături de şefii altor două mari companii energetice din România – Toni Volpe, Country Manager Enel şi Victor Grigorescu, membru CA Electrica, Lulache a atras atenţia, în cadrul Forumului Energiei, asupra necesităţii predictibilităţii pieţei. „Se impune o revizuire a legislaţiei primare şi secundare în energie pentru o piaţă predictibilă. Să creăm un teren neutru pentru toţi operatorii din piaţă”, a afirmat Daniela Lulache.

Să construim împreună un parcurs credibil, este şi îndemnul lui Victor Grigorescu, membru CA Electrica, insistând asupra nevoii de expertiză în companii, de legitimare pe piaţa internaţională.

Aflat la cea de-a treia ediţie, Bucharest Forum Energy, organizat de Institutul Aspen, este un eveniment conceput pentru a susţine o platformă trans-regională de evaluare a politicilor publice și strategiilor din sectorul energetic. Discuțiile, purtate pe parcursul a două zile, acoperă o gamă largă de subiecte, de la viitorul strategiei europene de securitate energetică, optimizarea gestionării şi producţiei de resurse energetice, provocările și impactul asupra regiunii Mării Negre, până la pieţele de gaze din regiune și rolul dezvoltării infrastructurii, tehnologiilor, cercetării şi a noilor surse de energie.


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.