Melania Amuza va conduce RoPower Nuclear, compania de proiect pentru dezvoltarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici în România

Publicat pe Categorii Business, Energie, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Melania Amuza va conduce RoPower Nuclear, compania de proiect pentru dezvoltarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici în România

Melania Amuza a fost numită în funcția de Director General al RoPower Nuclear. SN Nuclearelectrica informează că, începând cu data de 01.10.2023, Contractul Individual de Muncă al Melaniei Amuza, în calitate de Director General Adjunct Comercial și Dezvoltare al SN Nuclearelectrica înceteaza ca urmare a numirii sale în functia de Director General al RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici (SMR), deținută de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas (parte a Grupului E-Infra), începand cu data 01.10.2023.

Ca Director General Adjunct Comercial și Dezvoltare al SN Nuclearelectrica, Melania Amuza a coordonat proiectele majore ale companiei, Retehnologizarea Unității 1,Proiectul Unităților 3 si 4, Proiectul Instalației de Detritiere și Proiectul reactoarelor modulare mici, dar și alte proiecte de investiții ale SNN, precum proiectul izotopilor medicali. În cadrul companiei RoPower, va coordona dezvoltarea proiectului SMR NuScale de la Doicești.

Melania Amuza este absolventă a Universității București – Facultatea de Drept și a programului de educație executivă “Advanced Management Program pentru Directori” al IAE Business School, Buenos Aires, Argentina. Cu o experiență de 25 de ani dintre care peste 10 ani în funcții de conducere în cadrul unor companii multinaționale cu afaceri în România în domeniul energiei și oil&gas, Amuza a gestionat mari proiecte de investiții, securizare de finanțare și M&A, în special în domeniul energetic. În cadrul SNN, a  gestionat proiectele complexe de investiții, securizarea finanțării, strategia comercială a companiei în relatie cu piața de energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Melania Amuza va conduce RoPower Nuclear, compania de proiect pentru dezvoltarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici în România”

  1. Oare cand se va termina cu numirile fara concurs ?
    Chiar nu avem specialisti cu pregatire in domeniul energetic apti pentru aceasta functie ?
    Ce legatura are „dreptul” cu dezvoltarea unui proiect de „energie nucleara” ?
    Poate ca doamna este o persoana exceptionala dar CV-ul acesteia de abonat la functii de conducere nu justifica o astfel de numire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *