Ministerul Energiei vrea să dea gata Strategia Energetică până la 15 septembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei vrea să dea gata Strategia Energetică până la 15 septembrie

Ministerul Energiei și-a propus să finalizeze documentul Strategiei Energetice a României până la data de 15 septembrie 2016. După această dată, documentul final să fie supus dezbaterii parlamentare și asumat de către Parlamentul României prin act normativ, astfel încât să-și poată realiza funcția de ancoră a legilor, reglementărilor și politicilor din domeniul energiei, susțin reprezentanții ministerului.

.privatizare

Potrivit calendarului, până la 15 februarie, vor fi actualizate documentele publicate în 2014 privind Strategia Energetică a României pentru următorii 20 de ani, respectiv ‘Analiza stadiului actual’ și ‘Obligații naționale și internaționale’.

A fost stabilită și echipa care lucrează la elaborarea strategiei, care este împărțită în trei organisme. Consiliul Director este format din 10 membri, printre care: ministrul Economiei, Costin Borc; ministrul Energiei, Victor Grigorescu; cei trei secretari de stat din Ministerul Energiei; Răzvan Nicolescu — consultant în cadrul Deloitte și fost ministru; Mihnea Constantinescu — ambasador cu însărcinări speciale de securitate energetică.

Consiliul Consultativ este format din 22 de persoane, printre care președintele ANRE, directori din companiile energetice, profesori universitari și consultanți. Echipa de proiect, compusă din 19 membri, este coordonată de Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei și este alcătuită de experți din Ministerul Energiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *