Ministerul Energiei vrea să schimbe și administratorii provizorii de la Romgaz cu alții…tot provizorii!

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Ministerul Energiei vrea să schimbe și administratorii provizorii de la Romgaz cu alții…tot provizorii!

Provizoratul se prelungește și la Romgaz, iar Ministerul Energiei vine cu noi propuneri de administratori provizorii. Decizia acționarului majoritar surprinde în condițiile în care, initial, în primul convocator al şedinţei AGA, din 7 septembrie, a propus prelungirea cu încă două luni a actualilor membri CA, respectiv: Virgil Metea (Director General și Administrator Romgaz), Gheorghe Gabriel Gheorghe (Secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), Bogdan Nicolae Stan (Președinte ANAF) şi Alexandru Chirilă (Director Cabinet Aparat de lucru al Primului ministru).

Noile propuneri de administratori ale ministerului, cu mandate provizorii de patru luni, sunt: Laurenţiu Bulimar (are un PFA cu obiect de activitate – elaborare studii, management proiect, trading energie), Romeo Cristian Ciobanu (Directorul unui Centru de transfer tehnologic și incubare a afacerilor din Iași), Dorin Liviu Nistoran (Director General Televoice Grup SRL), Remus Grigorescu (Conferențiar universitar doctor Universitatea Constantin Brâncoveanu) şi Ioan Daniel Cermonea (Consilier Consiliul Județean Sibiu), potrivit unei adrese a Ministerului Energiei.

Din partea acționarilor minoritari, sunt propuși Petrus Antonius Maria Jansen (Membru CA Romgaz, Lector Principal și Director de Program Academic în cadrul Universitatii – London School of Business & Finance), Sorana Baciu (fost Secretar de Stat Ministerul Economiei, administrator provizoriu Romgaz), Florin Dănuț Buzatu (Societatea de Administrare a Investițiilor Muntenia Invest). În total, sunt înscriși în competiția pentru CA Romgaz 12 candidați.

Membrii CA cu mandat provizoriu vor primi o remuneraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii, se precizează în adresa ministerului.

Romgaz a înregistrat, în primul semestru, un profit net de 252,7 milioane lei mai mare cu 41,1% comparativ cu perioada similară din 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *