Ministrul Economiei, mesaj pentru investitori: Statul vă datorează claritate în legislație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Economiei, mesaj pentru investitori: Statul vă datorează claritate în legislație
  • Se lucrează la un nou sistem de redevenţe

“Statul vă datorează claritate în legislație, precum și actualizarea legilor (minelor, ape minerale, redevențelor etc). N-o să încetez niciodată să mă pun şi în poziţia investitorului, care trebuie să-şi facă un business plan, să aibă pe ce să se bazeze”, a declarat ministrul Economiei Alexandru Petrescu, la Adunarea Generală a membrilor CNR-CME.

Petrescu

Ministrul Economiei, la Adunarea Generală a membrilor CNR-CME

El a anunțat că Ministerul Economiei şi cel al Energiei lucrează în prezent la un nou sistem de redevenţe, care să permită investitorilor să aibă acces la un tabel clar, cu toate resursele României. Primul pas care ar urma să se facă este sistematizarea informaţiilor, apoi stabilirea cotelor de redevenţe.  „Ar trebui printr-un click să ajungă la un tabel, la un dash-board foarte clar cu redevenţe pe toate resursele României”, a spus Petrescu.

Redevenţele actuale la ţiţei şi gazeau fost stabilite în 2004, prin Legea petrolului.

Ministrul Economiei a mai vorbit despre un handicap al societăților din energie, care – susține el – ar trebui să iasă în exterior, curajos, ca jucători regionali.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *