Ministrul Fechet, despre “taxa pe soare”: Acest guvern nu şi-a propus să introducă taxe noi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Fechet, despre “taxa pe soare”: Acest guvern nu şi-a propus să introducă taxe noi

Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie (APCE) a cerut Guvernului elaborarea unei ordonanțe de urgență prin care să se precizeze foarte clar că nu va fi introdusă nicio taxă pe autoconsum, respective “taxa pe soare”, întrucât aceasta nu este impusă de directivele europene.

Ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, susține că Guvernul nu şi-a propus să introducă taxe noi și că nu sunt motive de îngrijorare. El își exprimă speranța că şi viitoarele guverne vor avea o politică similară în ceea ce priveşte taxarea, şi mai ales în ceea ce priveşte taxarea prosumatorilor.

“Este prima oară când aud că se doreşte o lege primară care să spună că în viitor nu se va întâmpla un anumit lucru. Deocamdată nu există în România o astfel de taxă şi în acelaşi timp, aşa cum foarte clar scrie în programul de guvernare, acest guvern nu şi-a propus să introducă taxe noi, motiv pentru care nu avem niciun motiv să ne îngrijorăm sau să discutăm despre ceea ce se va întâmpla în viitor şi sper eu ca şi viitoarele guverne să aibă o politică similară în ceea ce priveşte taxarea, şi mai ales în ceea ce priveşte taxarea prosumatorilor. Eu nu cred că prea curând în România se va discuta măcar despre un astfel de lucru şi nici într-un caz, asta nu se va întâmpla, câtă vreme ne aflăm sub ceea ce scrie în actualul program de guvernare”, a afirmat ministrul Mircea Fechet, la Radio România Actualități.

APCE spune că introducerea “taxei pe soare” nu este o măsură impusă de la nivelul Uniunii Europene, ci o decizie a politicienilor din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Ministrul Fechet, despre “taxa pe soare”: Acest guvern nu şi-a propus să introducă taxe noi”

  1. Cu părere de rău o spun, dl. munistru ori este rău intenționat ori nu cunoaște OUG163 din 2022 Art 21Alin.3 care ne spune ca prosumatorii care au primit ajutor de la stat sau cei cu peste 30 kw putere instalata pot fi taxați de ANRE de mâine
    Ceilalți posibil din 2026. Ne pare rău că tocmai ministrul responsabil pentru Casa Verde vorbește în necunoastere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *