Ministrul Gerea: Proiecte strategice românești pentru aprovizionarea cu gaze, declarate prioritare pentru Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Gerea: Proiecte strategice românești pentru aprovizionarea cu gaze, declarate prioritare pentru Europa

Un Plan de Acțiune menit să accelereze realizarea proiectelor regionale identificate în sectorul de gaze a fost semnat în cadrul lucrărilor reuniunii ministeriale la nivel înalt în cadrul Central East South Europe Gas Connectivity (HLG CESEC) , desfășurată în orașul Dubrovnik, Croația, în perioada 9-10 iulie,

Andrei Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, a participat, în perioada 9-10 iulie, la cea de-a doua reuniune ministerială la nivel înalt în cadrul Central East South Europe Gas Connectivity (HLG CESEC) desfășurată în orașul Dubrovnik, Croația.

Pe lista de priorități a CESEC au fost introduse mai multe proiecte, printre care consolidarea sistemului românesc pentru a permite utilizarea interconexiunilor existente și a celor în curs de dezvoltare. Au fost cuprinse interconectorul Bulgaria – România (proiect care urmează să fie realizat), extinderea interconectorului România – Republica Moldova (Iași-Ungheni) și realizarea fluxul invers România – Ucraina (la punctul de interconectare Isaccea), se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Prezent la eveniment, ministrul Andrei Gerea a declarat: „Planul de acțiune cuprinde mai multe proiecte strategice pentru România în asigurarea unui flux de gaze care să permită o independență energetică. Sunt proiecte care fac parte din strategia energetică a României pentru asigurarea unui mix energetic eficient și stabil. În același timp, reprezintă obiective strategice și pentru această regiune și parte din sistemul de infrastructură cu care România încearcă să aibă o poziție consolidată în Uniunea Energetică. În Europa de Est, doar România are producție proprie suficientă pentru a face față unei crize energetice, ceea ce înseamnă că țara noastră, pe lângă capacitatea de a fi independentă energetic, are un rol strategic în regiune și ca exportator de energie și, deci, de securitate”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *