Moody’s a retrogradat ratingul CEZ

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Moody’s a retrogradat ratingul CEZ

Din cauza preţurilor reduse ale energiei şi aşteptărilor că profilul financiar al operatorului nu se va îmbunătăţi în următorii doi-trei ani, Moody’s a retrogradat ratingul grupului energetic ceh CEZ pentru datoriile negarantate cu o treaptă, la nivelul A3, cu perspectivă stabilă.

Moody’s a retrogradat ratingul pentru programul de obligaţiuni pe termen mediu, în euro, al CEZ de la (P)A2 la (P)A3, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, scrie Mediafax.

După un declin puternic în ultimii ani, preţurile electricitatii din Cehia s-au stabilizat din 2014 la circa 30-35 euro/MWh, reflectând stabilizarea preţurilor materiilor prime şi îmbunătăţirea uşoară a perspectivei economiilor europene. Moody’s notează că CEZ este pe cale să finalizeze un program de investiţii şi ar trebui sa înceaă să genereze flux pozitiv de numerar, din 2016. Cu toate acestea, agentia nu anticipează vreo îmbunătăţire materială a profilului financiar înainte de 2018.

Ratingul A3 al CEZ este ridicat cu o treaptă de faptul că statul ceh deţine o participaţie de 70% la companie, fiind probabil ca grupul să beneficieze de un sprijin puternic din partea Guvernului, potrivit Mediafax


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *