Nicolescu, Deloitte: Nu avem o viziune cu ce vrem să facem în energie în următorii 3 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Nicolescu, Deloitte: Nu avem o viziune cu ce vrem să facem în energie în următorii 3 ani

„Sistemul energetic are vulnerabilități ce țin de guvenanță.Nu avem o viziune clară cu ceea ce vrem să facem în energie în următorii 3 ani. Potrivit calculelor noastre, România are nevoie de 250 de specialiști pe zona de guvernanță . Constat o evoluție inerțială a sectorului energetic instaurată în 2015 și care se continuă în prezent. Doresc să văd o clarificare a cadrului de reglementare”, a declarat Răzvan Nicolescu, Executive Lead Advisor Energy and Resources Practice Deloitte, la Romanian Hidro Power Energy Summit 2016, organizat de Govnet.

12439392_978830172152420_3274532722798347611_n

Foto: Govnet

Nicolescu a sintetizat cele mai importante declarații ale speakerilor invitați la conferință, demonstrând că toți au dreptate, însă nu este o viziune! La Hidroelectrica sunt active care nu funcționează – centrale vechi, pentru care reprezentantul ANRE, Zoltan Nagy, propune o prelungire a schemei de sprijin. Deputatul Rodin Traicu nu este de acord cu noi scheme de sprijin, fiind preocupat de cine plătește în final – respectiv consumatorul. Potrivit secretarului de stat Cristian Bușu, prioritatea Ministerului Energiei este listarea Hidroelectrica, după ieșirea din insolvență, la care se lucrează intens.Listarea companiei prin majorare de capital, în urmă căreia se va acumula și mai multă disponibilitate financiară pentru a se face investiții, spune Nicolescu. Karoly Borbely, Director Hidroelectrica a anunțat că se pregătește o campanie de promovare, în luna martie-aprilie, pentru vânzarea de microhidrocentrale, recunoscând că nu există un interes foarte mare din partea investitorilor.

Întrebat de rolul energiei din surse regenerabile, secretarul de stat Cristian Bușu  s-a arătat optimist. „Sunt convins că regenerabilele își vor avea rolul lor în strategia energetică”, a spus el.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *