Obligații de investiții pentru Transelectrica și companiile de distribuție a energiei electrice: cel puțin 1.684 milioane lei în 2021. Suplimentar, vor finanța racordările clienţilor casnici și noncasnici

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Obligații de investiții pentru Transelectrica și companiile de distribuție a energiei electrice: cel puțin 1.684 milioane lei în 2021. Suplimentar, vor finanța racordările clienţilor casnici și noncasnici

ANRE a aprobat pentru operatorul de transport și sistem și operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, investiții totale de cel puțin 1.684 milioane lei.

Potrivit ANRE, lucrările de investiții au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranței în funcționare, reducerea costurilor de operare şi mentenanţă, întărirea rețelelor pentru creșterea capacităţii de racordare la rețea a utilizatorilor, creșterea eficienței energetice și realizarea sistemelor de măsurare inteligentă.

Situația investițiilor planificate a se realiza din surse proprii, aferente planurilor asumate de operatori pentru anul 2021, este redată în tabelul de mai jos:

OPERATOR RETEA/ Investiții din surse proprii Prognoză an 2021        (mil. lei)
 CN TRANSELECTRICA  330
 E-Distribuție Muntenia 215
 E-Distribuție Banat 127
 E-Distribuție Dobrogea 105
 DELGAZ GRID  150
 Distribuție Energie Oltenia 207
 Distribuție Energie România – zona Muntenia Nord 176
 Distribuție Energie România – zona Transilvania Nord 187
 Distribuție Energie România – zona Transilvania Sud 187

Suplimentar față de planul anual de investiții aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, operatorii au obligația  de a  finanța  realizarea instalaţiilor de racordare a clienţilor casnici precum și a clienților finali noncasnici a căror instalație de racordare este mai mică de 2500 metri, precizează Autoritatea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *