Otchim, pachete de active la vânzare. Borc este optimist

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Otchim, pachete de active la vânzare. Borc este optimist

Vicepremierul Costin Borc este optimist în reușita vânzării de pachete de active la Oltchim. Combinatul din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvență din ianuarie 2013, este scos la vânzare, prin nouă pachete de active, procesul de selecție al investitorilor urmând a se încheia la sfârșitul acestui an, potrivit unui anunț al companiei. Investitorii interesați pot depune scrisori de interes până la 30 septembrie 2016.

“Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. Astăzi, compania și-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă. Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă. Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc.

oltchim

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a obținut un profit de 18,56 milioane lei în primele 6 luni ale anului în curs, iar datoriile sunt cu 62% mai mari decât totalul activelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *