Parteneriat Delgaz Grid – Primăria Medieșu Aurit: Patru localități sunt alimentate cu gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Parteneriat Delgaz Grid – Primăria Medieșu Aurit: Patru localități sunt alimentate cu gaze naturale

Delgaz Grid a înfiinţat, în parteneriat cu Primăria Medieșu Aurit, reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în patru localități din județul Satu Mare, respectiv Băbășești, Potău, Iojib și Românești.

Cele patru rețele de distribuție însumează peste 28 de kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale, valoarea totală a investițiilor fiind de circa 3,2 milioane de lei, precizează compania.

Astfel, în localitățile Băbășești și Potău, rețeaua de distribuție nou înființată și pusă în funcțiune la începutul acestui an se întinde pe o lungime de peste 13 kilometri. Valoarea totală a investiției este de 1,6 milioane de lei, 51% fiind realizată de către operatorul rețelei, compania Delgaz Grid. În localitatea Iojib, rețeaua în lungime de 11,5 kilometri este funcțională de la finele anului trecut, investiția în valoare de aproape 1,2 milioane de lei fiind realizată în proporție de 33% de către Delgaz Grid. 

Pentru realizarea rețelei de distribuție de la Românești, finalizată în 2020 și având o lungime de aproape 4 kilometri, au fost alocați aproximativ 440.000 de lei, o treime din fondurile companiei de distribuție, iar restul de către Primăria Medieșu Aurit.

Pentru a se bucura de gazele naturale în casele lor sau la locul de muncă, locuitorii din Băbășești, Potău, Iojib, instituțiile și firmele din zonă trebuie să parcurgă etapa realizării racordurilor individuale.

„Parteneriatul public-privat a însemnat pentru Medieșul Aurit alimentarea cu gaze naturale a patru localități ale comunei, prin intermediul unei rețele de distribuție de peste 28 de kilometri. La nivelul întregii companii, în 2023, în colaborare cu autoritățile locale, am înființat distribuții noi de gaze naturale în 14 localități”, spune Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

„Este o mare realizare pentru noi faptul că am reușit să aducem gazul în comuna Medieșu Aurit. Colaborarea cu partenerul nostru Delgaz Grid a fost foarte bună și mulțumim tuturor specialiștilor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte dedicate comunității noastre”, a declarat Marian George Torok, primarul comunei Medieșu Aurit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *