Plafonarea prețurilor la energie pentru această iarnă. După premierul demis Cîțu, și președintele Iohannis spune Da. Reprezentanții furnizorilor de energie: Orice ingerință în piață nu este o soluție…Se mută problema dintr-un loc în altul

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Info Consumatori, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Plafonarea prețurilor la energie pentru această iarnă. După premierul demis Cîțu, și președintele Iohannis spune Da. Reprezentanții furnizorilor de energie: Orice ingerință în piață nu este o soluție…Se mută problema dintr-un loc în altul

Preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu plafonarea preţurilor la energie pentru această iarnă. „Da, sunt de acord cu această măsură, acum, pentru această iarnă, dar decizia este evident în altă parte”, a declarat Klaus Iohannis, aflat în vizită la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Cu o zi înainte,  premierul demis Florin Cîţu a declarat că Guvernul susţine plafonarea preţurilor la energie în România și o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă de a noului Executiv, după rezolvarea crizei politice.

Reprezentanții furnizorilor de energie sunt însă de altă părere. Orice ingerință în piață nu este o soluție. Plafonarea prețurilor la energie nu face decât să mute problema dintr-un loc în altul, a afirmat Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), într-o întâlnire cu presa.

Depinde foarte mult și cum se definește această „plafonare”. Unele țări spun „plafonare” și la compensarea parțială a facturii. AFEER a propus încă de la inceput reducerea sau anularea TVA și accizei. Astfel s-ar fi făcut simplu și rapid o compensare direct fără a complica schema de decontare. În plus modifcarea taxării la toți consumatorii ar fi evitat efectul indirect asupra coșului de consum,  a precizat Urluescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Plafonarea prețurilor la energie pentru această iarnă. După premierul demis Cîțu, și președintele Iohannis spune Da. Reprezentanții furnizorilor de energie: Orice ingerință în piață nu este o soluție…Se mută problema dintr-un loc în altul”

  1. Pai sigur, anulam tva și accizele și pierde cine? Statul. Băieții deștepți, cu firme de apartament, își văd mai departe de smecherii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.