Plan strategic al Ministerului Energiei: CEO și Hidroelectrica, pregătite pentru privatizare până în octombrie

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Plan strategic al Ministerului Energiei: CEO și Hidroelectrica, pregătite pentru privatizare până în octombrie

Ministerul Energiei vrea să finalizeze pregătirile pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia și companiei Hidroelectrica până în luna octombrie a acestui an, potrivit planului strategic pe 2016, publicat pe site-ul Guvernului. Totodată, își va asuma un rol activ în companiile în care deține participații minoritare, în vederea valorificării optime a interesului său ca acționar.

hidroelctrica

Până în luna martie, Ministerul Energiei va face o analiză diagnostic a sistemului energetic pe partea de producție, transport, distribuție și furnizare. Până în iulie-august, vor fi analizate stadiile și perspectivele de realizare a unor proiecte mai vechi: Tarnița-Lăpuștești, Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, cablul submarin România-Turcia și construcția unui grup nou la Rovinari.

Totodată, ministerul va elabora un act normativ privind stimularea tranzacțiilor cu gaze naturale în mod centralizat și transparent.

Profesionalizarea și depolitizarea managementului companiilor de stat din energie este o prioritate pentru minister, o evaluare a performanțelor societăților urmând să fie realizată până în luna august. Totodată, vor fi stabilite standardele de integritate, potrivit planului strategic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *