Planuri noi de restructurare la CE Oltenia. Secretar de stat Vișan: Nu ne atingem de personalul direct productiv care asigură stabilitatea companiei

Publicat pe Categorii Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Minerit Planuri noi de restructurare la CE Oltenia. Secretar de stat Vișan: Nu ne atingem de personalul direct productiv care asigură stabilitatea companiei

Actuala echipă de la Ministerul Energiei are planuri noi pentru CE Oltenia. Mesajul dat de secretarul de stat Doru Vișan, la întâlnirile cu conducerea și sindicatele, este că planul de disponibilizare va fi reanalizat, un nou plan de restructurare al companiei urmând să fie aprobat de AGA, în ședința din luna martie.

salariati-ce-oltenia

„Nu ne atingem de personalul direct productiv și celelalte funcții care asigură stabilitatea Complexului Energetic Oltenia”, a afirmat Doru Vișan, secretarul de stat din Ministerul Energiei, la întâlnirea cu sindicatele și conducerea companiei de la Tîrgu-Jiu, la finele săptămânii trecute, potrivit presei locale.

Se vehiculează că anul acesta vor pleca din companie circa 1.000 de salariați, dintre care 450 de persoane ar urma să iasă la pensie în următorii ani.

CE Oltenia nu și-a îndeplinit planul la disponibilizări în 2016: din 2.000 au plecat doar 802 angajați. Potrivit planului stabilit și asumat de conducerea companiei, precum și a ministerului, începând cu data de 1 august 2016, 2.000 angajați ar fi trebuit să fie disponibilizați, urmând ca de la 1 aprilie 2017 să plece alți 2.000 salariați din companie.

Citește și:  La CE Oltenia, restructurare și reorganizare cu încetinitorul. Compania nu și-a făcut planul la disponibilizări în 2016: din 2.000 au plecat doar 802 angajați

Printre prioritățile companiei, prezentate de secretarul de stat Vișan, se numără: bugetul de venituri și cheltuieli pe 2017, programul de restructurare și demararea negocierilor cu sindicatele pentru Contractul Colectiv de Muncă.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *