Premieră pentru piața de energie din România. Enel Energie Muntenia devine Furnizor de Ultimă Instanță Opțional în întreaga țară. Va furniza energie la un preț mai mic față de cel al E.ON, CEZ și Electrica – FUI zonali

Publicat pe Categorii Business, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Premieră pentru piața de energie din România. Enel Energie Muntenia devine Furnizor de Ultimă Instanță Opțional în întreaga țară. Va furniza energie la un preț mai mic față de cel al E.ON, CEZ și Electrica – FUI zonali

O premieră pentru piața de energie electrică: Enel Energie Muntenia, companie a Enel, devine Furnizor de Ultimă Instanță Opțional în întreaga țară, desemnat de ANRE. Se creează astfel competiție și pe piața reglementată. Apar noi opțiuni pentru consumatorii casnici de energie electrică, care îşi pot schimba furnizorul de energie de ultimă instanță cu unul opțional și să primească un preţ mai mic.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în ședința din data de 20 iunie, desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. în calitate de Furnizor de ultimă Instanță opțional (FUI opțional), pentru zonele de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord,  Transilvania Nord și Transilvania Sud, în care activează E.ON, CEZ și Electrica.

“Desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. va conduce la creșterea numărului de opțiuni pe care un client beneficiar de serviciu universal le va avea la încheierea  contractului de furnizare, pentru locurile de consum amplasate în cele 5 zone de rețea menționate, iar în calitatea sa de FUI opțional, compania va avea obligația să asigure furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate ca și FUI obligat și la un preț mai mic cu 0,3% față de cel al furnizorului obligat pentru zona de rețea respective”, se precizează într-un comunicat al Autorității.

Enel a devenit lider abslout pe piața concurențială de energie electrică. Potrivit ultimului clasament al furnizorilor pe piața concurențială realizat de ANRE (pentru luna februarie 2018), Enel reușește doar cu o companie a sa – Enel Energie Muntenia să detroneze Electrica Furnizare, ocupanta locului 1 de mai bine de 3 ani. Electrica Furnizare a pierdut teren pe parcursul anului  2017, după ce în 2016 conducea detașat în top cu o cotă de piață de 15,98%.

Citește și:

Este oficial. Enel, lider absolut pe piața concurențială de energie. Cu Enel Energie Muntenia a detronat Electrica Furnizare. După achiziția RWE, MET va intra în top 3 furnizori 

Potrivit ultimului clasament privind cotele de energie ale furnizorilor de energie electrică pentru clienții finali, realizat de ANRE, Enel Energie Muntenia deține locul al doilea, cu o cotă de 11,71%, după Electrica Furnizare.

Enel are peste un milion de clienţi pe piaţa concurenţială de energie electrică. Prezent pe piața din România încă din 2005, grupul are operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.

Reamintim că, în ședința din data de 22.05.2018, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a valorii prețurilor maxime pentru serviciul universal aplicate de FUI obligat consumatorilor casnici începând cu 1 iulie 2018.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *