Premierul Cioloș, vizită de lucru la Ministerul Energiei: Obiectivul ar fi să finalizăm strategia energetică

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Premierul Cioloș, vizită de lucru la Ministerul Energiei: Obiectivul ar fi să finalizăm strategia energetică

Premierul Dacian Cioloș a fost în vizită de lucru la Ministerul Energiei. În cadrul unei ședințe, ministrul Victor Grigorescu și-a prezentat echipa managerială și a sintetizat Planul de măsuri sectoriale al Ministerului Energiei pentru perioada următoare. Ministrul a punctat prioritățile mandatului său, printre care se numără finalizarea Strategiei Energetice Naționale, dar și îmbunătățirea criteriilor de selecție a managerilor din companiile de stat, se precizează într-un comunicat al ministerului.

12507450_1659292411005737_3072802514921813493_n

„Am discutat în primul rând de pregătirea şi, sper eu, finalizarea în cursul acestui an a strategiei energetice. Obiectivul ar fi să finalizăm această strategie pentru ca România să ştie cum stăm, care sunt perspectivele şi să poată participa activ la discuţiile privind constituirea Uniunii Energetice la nivel european”, a declarat premierul Cioloș, la finalul întâlnirii.

La rândul său, ministrul Energiei a declarat că un alt obiectiv, în mandatul său, este securitatea aprovizionării cu energie a populației și buna funcționare a sistemului energetic național. „Avem dorința și facem toate eforturile pentru a asigura energie, gaze naturale și agent termic, în peirioada acestei ierni. Am vorbit despre necesitatea de a gândi din timp toate planurile și măsurile pentru perioada de iarnă, pentru a nu mai ajunge în aceeași situație, anul viitor”, a afirmat Grigorescu.

Discuțiile dintre cei doi oficiali și echipa de management a ministerului s-au axat și pe necesitatea dezvoltării pieței naționale de energie, evaluarea performanțelor companiilor la care statul este acționar, funcționarea sistemului energetic național într-o manieră sustenabilă în raport cu mediu, dar și despre finanțarea proiectelor energetice din Fonduri Europene și alte fonduri naționale existente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *