Premierul Grindeanu: „Apreciem lucrurile pe care Grupul CEZ le-a făcut în România și vom continua să fim un partener serios…”

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Premierul Grindeanu: „Apreciem lucrurile pe care Grupul CEZ le-a făcut în România și vom continua să fim un partener serios…”

Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Grupului CEZ România, care au prezentat activitatea operationață și investițiile pe termen lung în rețea, servicii support și comunitățile unde este activă compania.

 Sursa foto: www.guv.ro

„Apreciem lucrurile pe care Grupul CEZ le-a făcut în România și vom continua să fim un partener serios pentru a menține și crește nivelul investițiilor pe piața energiei”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, în deschiderea întâlnirii. Piața autohtonă de energie oferă nenumărate oportunități, iar șeful Executivului a arătat că România se așteaptă ca  noi investiții să fie deschise în Marea Neagră. “Diversificarea surselor de energie, prin proiecte sustenabile și în acord cu politicile de protejare a mediului, sunt convergente obiectivului nostru de siguranță și independență energetică“, a afirmat premierul Grindeanu, potrivit unui comunicat al Executivului.

Martin Zmelik, manager de țară CEZ România, a precizat că grupul CEZ activează la noi de peste 10 ani și a apreciat că mediul economic, în această perioadă, a devenit mai stabil și mai predictibil, aspecte foarte importante pentru compania pe care o conduce, se menționează în comunicat. „Întâlnirea de astăzi cu Primul Ministru a fost un dialog deschis asupra situației actuale a pieței de energie din România și a planurilor noastre ca investitor pe termen lung. A fost o bună ocazie de a ne reafirma sprijinul pentru îndeplinirea obiectivelor la nivel național, dar și de a aprecia creșterea semnificativă a stabilității și predictibilității sectorului din ultimele luni”, a declarat domnul Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România.

La întâlnirea cu primul ministru a participat top managementul companiei, prin Martin Zmelik – Country Manager Grupul CEZ în România și Doina Vornicu – COO CEZ România.

Reprezentantii CEZ România își propun să continue investițiile în modernizarea rețelei de distribuție din regiunea Oltenia, dar și în dezvoltarea unor produse și servicii energetice adaptate nevoilor clienților săi, în special în domeniul eficienței energetice.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 8 companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *