Premierul Orban despre Green Deal: Cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Orban despre Green Deal: Cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică

România riscă să piardă,  prin Green Deal,  până la 40% din capacitatea de producere a energiei și trebuie găsite soluții cât mai repede pentru compensarea acesteia, a declarat premierul Ludovic Orban, la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai structurilor associative.

„Există o orientare strategică a Comisiei Europene pentru obiectivul numărul 1 care înseamnă specializare inteligentă, inovare, cercetare, soluţii inteligente, smart city, digitalizare. Practic, va fi un domeniu în care vom avea la dispoziţie resurse financiare semnificative pentru care va trebui să pregătim toţi posibilii beneficiari, chiar să generăm un sistem de pregătire a proiectelor, astfel încât să avem capacitatea să utilizăm aceşti bani”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Obiectivele prevăzute în Green Deal vizează o reducere a emisiilor de carbon de 55% până în anul 2030 şi obligația de a asigura neutralitate până în 2050.„Va trebui să obţinem resurse pentru a ne atinge obiectivele, pentru că, cel puţin în domeniul energetic, există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor considera combustibilii fosili ca neutilizabili. Oricum, cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică, iar aici gândirea pe care trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluţii de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efecte de seră”, a precizat Orban.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Premierul Orban despre Green Deal: Cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică”

  1. Detin o solutie noua pentru energie nepoluanta trebuie doar testata .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *