Premierul Orban: Vine Green Deal-ul peste noi. Va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei pe cărbune. CEO va trece pe gaz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Orban: Vine Green Deal-ul peste noi. Va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei pe cărbune. CEO va trece pe gaz

„Reactoarele 3 și 4 sunt fundamentale, trecerea pe gaz a Complexului Energetic Oltenia, trebuie să trecem la noile tipuri de energie”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Acesta a prezentat destinația sumelor care ar urma să fie alocate României de către Comisia Europeană în cadrul Fondului de tranziție echitabilă. „Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a precizat Șeful Guvernului, la Digi 24.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Premierul Orban: Vine Green Deal-ul peste noi. Va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei pe cărbune. CEO va trece pe gaz”

  1. Germania are voie să producă energie din arderea cărbunelui, colonia România Nu are voie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.