Deschiderea noului an universitar la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești cu Premierul Viorica Dăncilă: Așeptările noastre sunt pentru integrarea absolvenților pe piața muncii. ”Nu mai alungaţi tinerii din țară”, s-a strigat în fața UPG

Publicat pe Categorii CSR, Energie
Prima Pagina CSR Deschiderea noului an universitar la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești cu Premierul Viorica Dăncilă: Așeptările noastre sunt pentru integrarea absolvenților pe piața muncii. ”Nu mai alungaţi tinerii din țară”, s-a strigat în fața UPG
  • Guvernul va continua să sprijine cu cofinanțarea necesară proiectele de modernizare din fonduri europene a universităților, spune Șeful Executivului

Am încredere că tot mai multe universități vor urma exemplul Universității “Petrol-Gaze” Ploiești, de curând devenită prima instituție de învățământ superior din cele șapte județe componente ale Regiunii Sud Muntenia care a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Viorica Dăncilă, Prim-ministru

“Orice investim acum în generația tânără reprezintă o garanție pentru viitorul nostru ca societate. Meritele învățământului superior românesc sunt incontestabile, dar trebuie să ținem pasul cu prezentul și să-i adăugăm și mai multă valoare”,  a declarat Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a participat la deschiderea noului an universitar la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, emoționată că revine în instituția de învățământ, care  – spune Dăncilă -“și-a pus puternic amprenta asupra formării mele, așa cum, am convingerea, s-a întâmplat cu alte mii de absolvenți”.

În faţa sediului universităţii, câţiva tineri au afişat pancarte cu mesaje precum ”Nu mai alungaţi tinerii din țară”, potrivit presei locale.

Șeful Guvernului le-a transmis studenților că așteptările pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare, prin rezultate, a măsurilor luate de Guvern pentru integrarea absolvenților pe piața muncii.

“Experiența pe care tinerii o pot acumula  inclusiv în perioada studiilor prin programe de internship îi va face pe angajatori să aibă mai multă încredere în absolvenți. Pentru a-i sprijini și pentru a-i motiva pe studenți și tinerii absolvenți, am îmbunătățit legea internship-ului. Guvernul a mărit la 2080 lei brut indemnizația lunară oferită fiecărui intern. În plus, de anul acesta perioada de desfășurare a Programului de Internship este considerată vechime în muncă. Totodată, am dezvoltat programe pentru a stimula antreprenorii să angajeze tineri absolvenți. Sunt măsuri bune, care sunt convinsă că vor aduce beneficii și tinerilor și angajatorilor”, a afirmat  Premierul Viorica Dăncilă.

Referindu-se la calitatea actului educațional, Dăncilă a spus că Guvernul va continua acțiunile de susținere a investiției în oameni și în infrastructura universitară, astfel încât veniturile să reflecte statutul cadrelor didactice.

Sursă foto: Antena 1

Iar în ceea ce privește investițiile în infrastructura universitară, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care este deja operațional, sunt finațate proiecte ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință. De asemenea, Guvernul va sprijini cu cofinanțarea necesară proiectele de modernizare din fonduri europene a universităților. Am încredere că tot mai multe universități vor urma exemplul Universității “Petrol-Gaze” Ploiești, de curând devenită prima instituție de învățământ superior din cele șapte județe componente ale Regiunii Sud Muntenia care a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a declarat Dăncilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.