Programul „ELECTRIC UP“, în consultare publică. Se acordă 100.000 euro pentru IMM-uri și operatori HoReCa pentru panouri fotovoltaice și staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice

Publicat pe Categorii Esential, Info Consumatori, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Programul „ELECTRIC UP“, în consultare publică. Se acordă 100.000 euro pentru IMM-uri și operatori HoReCa pentru panouri fotovoltaice și staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice

Întreprinderi mici și mijlocii și operatori cu activitate în domeniul HoReCa vor primi finanțare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în SEN și a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Prin Programul “ELECTRIC UP“, gestionat de MEEMA, se acordă un ajutor de minimis în sumă maximă de 100.000 euro /beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Proiectul de OUG privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare  “ELECTRIC UP“ este în consultare publică timp de 10 zile, fiind publicat pe site-ul MEEMA.

Luând în considerare consecințele economice predictibile, generate de  măsurile restrictive aplicate în contextul crizei sanitare internaționale, la nivel național s-a constatat necesitatea adoptării unor măsuri de natură economico-financiară reprezentând acțiuni esențiale pentru a atenua repercusiunile negative asupra economiei și asupra cetățenilor, oportunitatea dezvoltării sectorului eficienţei energetice, fiind imperios necesar acordarea unui sprijin întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HoReCa, se precizează în nota de fundamentare a actului normative.

Finanțarea se va face în conformitate cu specificațiile prevăzute în Ghidul de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HoReCa elaborat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Suma necesară implementării Programului “ELECTRIC UP“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Programul „ELECTRIC UP“, în consultare publică. Se acordă 100.000 euro pentru IMM-uri și operatori HoReCa pentru panouri fotovoltaice și staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.