Proiect Între Vecini: Panouri fotovoltaice pe blocurile din Capitală

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiect Între Vecini: Panouri fotovoltaice pe blocurile din Capitală

Panouri fotovoltaice pe blocurile din Capitală. ONG–ul Global Shapers Bucharest Hub va monta, gratuit, un kit pe panouri fotovoltaice pe un bloc din București, după ce a câștigat un grant de 9.000 de euro. Un kit de panouri fotovoltaice va fi instalat în perioada următoare pe un bloc din București pentru a începe crearea unei micro-comunități în jurul sustenabilității, în cadrul  Proiectul ÎntreVecini, derulat de ONG-ul Global Shapers Bucharest Hub.

9000 euro pentru montare panouri fotovoltaice pe bloc, asociațiile din București pot aplica.Locatarii asociației care va câștiga grantul își vor lua angajamentului organizării unei serii de activități pe teme de sustenabilitate și climă, alături de echipa Global Shapers Bucharest Hub.

Dincolo de revitalizarea comunităților urbane și aducerea împreună a acestora cu ajutorul energiei verzi, proiectul are ca scop încurajarea dialogului între diverși actori cheie care pot conlucra pentru crearea de obiceiuri și inițiative sustenabile în cât mai multe orașe din țară.

În viitorul apropiat se dorește continuarea proiectului prin atragerea de sponsorizări și fonduri publice astfel încât, în câțiva ani, România să ajungă la 10.000 de blocuri, pornind de la 2-3 blocuri anul acesta și crescând gradual. Proiectul ÎntreVecini va pune la dispoziție, în mod gratuit,  resurse, informații și bune practici privind construcția de comunități aduse împreună de preocuparea acordată energiei verzi.

Până duminică, 5 septembrie, cei interesați pot aplica, completând formularul: https://forms.gle/ynbwBn4HL2uwjuc56

Proiectul #ÎntreVecini a fost selectat înainte de pandemie printre cele 5 proiecte câștigătoare ale finanțărilor acordate la nivel global de Climate Reality în cadrul competiției Climate & Environment Grant Challenge.

“Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa umanității, dar dincolo de riscuri, generează și oportunități. Trecutul comunist al României a omorât ușor ușor spiritul de comunitate la oraș, social media a amplificat această problemă, iar pandemia a izolat cea mai mare parte dintre oameni. Prin proiectul ÎntreVecini ne propunem să ajutăm la rezolvarea mai multor probleme. Vom genera local energie curată, vom încerca să punem verdeață pe bloc și să reducem efectul de insulă de căldură, vom cultiva plante și legume poate. Vom începe un dialog despre sustenabilitate, la bloc, aducând oamenii împreună. În condiții de siguranță, desigur. Proiectul este deschis, deci îi așteptăm pe cei care vor să dea o mână de ajutor pe grupul de Facebook: Între Vecini’’ a declarat Mihai Toader-Pasti, fondator proiect Între Vecini, în cadrul Global Shapers Bucharest Hub.

Global Shapers Bucharest Hub este o comunitate de tineri lideri profesioniști din București, parte a organizației comunitare Global Shapers, o inițiativă a World Economic Forum, cu filiale locale în peste 400 de orașe din lume, din care fac parte  peste 10.000 de tineri lideri care produc schimbare în comunitățile lor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Proiect Între Vecini: Panouri fotovoltaice pe blocurile din Capitală”

 1. Buna seara,
  Un grup mare de locatari, din 5 blocuri, lipite unul de altul, sub forma de C, dorim sa incepem demersurile pentru instalarea panourilor voltaice in Craiova. Pentru mai multe detalii, suntem pe receptie.

 2. Bună ziua Suntem o asociație de proprietari formata din 462 de apartamente, situata in sos Pantelimon nr 255, bl 43.
  Se spune ca este blocul cu cele ai multe scări si apartamente din București.
  De la venirea frigului ne confruntam, din cauza nenumăratelor avarii survenite la Termoelectrica, cu lipsa căldurii si a apei calde.
  Pe grupul blocului sunt nenumărate discuții referitoare la cum sa ieșim din iarna in condiții optime.
  Una dintre soluții, si după părerea mea cea mai buna soluție, este sa ne montam panouri fotovoltaice pe bloc.
  Avantajul nostru este ca avem o suprafață mare pentru montarea acestora.
  Pentru a le monta din forte proprii ne trebuie o investiție destul de mare, unii dintre proprietari, pensionari fiind, nefăcând fata tuturor cheltuielilor.
  Pentru aceasta avem nevoie de un ajutor.
  Daca considerați ca suntem eligibili pentru proiectul dumneavoastră, am dori sa avem o colaborare in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.