Proiectul IDEAL: Subvenții pentru întreprinzători

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiectul IDEAL: Subvenții pentru întreprinzători

În cadrul proiectului „IDEAL – investim inteligent pentru dezvoltare economică, antreprenorială şi locuri de muncă”, implementat de Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România, în parteneriat cu IPA S.A., 47 de întreprinzători au beneficiat de subvenţii de până la 25.000 de euro pentru înfiiinţarea propriei afaceri. Suma totală a ajutorului de minimis acordat s-a ridicat la 5.096.437 lei.

ajutor-minimus

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial, s-a derulat înperioada 9 februarie – 8 decembrie 2015, în regiunile Bucureşti, Ilfov şi Sud-Vest Oltenia şi s-a adresat unui număr de 457 de beneficiari. Aceștia au urmat cursuri gratuite de perfecţionare a competenţelor antreprenoriale, au primit consultanţă de business şi au aplicat la concursurile de idei şi planuri de afaceri în vederea obţinerii ajutorului de minimis în valoare de până la 25.000 de euro.

Firmele nou înființate ca urmare a proiectului au creat deja peste 100 locuri de muncă. “În România, cultura antreprenoriatului este încă în formare şi nu beneficiază de o tradiţie solidă, aşa cum se întâmplă în ţările din vestul Europei – spre exemplu, sau în Statele Unite. Este important însă că avem foarte multe persoane interesate să deţină şi să gestioneze afaceri proprii. Mulţi dintre români sunt atraşi de independenţa pe care ţi-o oferă propriul business, dar trebuie să înţeleagă foarte bine şi responsabilităţile care decurg de aici. Noi am considerat că, pentru a-şi creşte şansele de reuşită, aceşti oameni cu înclinaţii antreprenoriale au nevoie de îndrumare, de consolidarea cunoştinţelor de afaceri şi – foarte important, de finanţare. Acesta a fost rolul implementării proiectului IDEAL” , a declarat Cristina Mănescu, manager de proiect şi Director Executiv CEED România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *